Halva stallet till start på måndag, rapport om de andra

 

image

Det blir en lång måndag med drygt hälften av stallets starthästar ute.
Nu har vi kunnat träna kontinuerligt och då kommer hästarna också i form.  Mycket tack vare det jobb och engagemang vår personal som sköter banorna lägger ner.  Jag tror vi har topp 3 i Sverige vad gäller den biten.  Det går i princip alltid att träna på skogsslingan och rakbanan, och tävlingsbanan är alltid bättre än den borde kunna vara med tanke på väder och när den senast lades om.
Tack så mycket grabbar, det är väldigt tacksamt så här års att ha 3km till Mantorp.

Eponine är ny i träning.  Känns som en fin häst men är svårbedömd då jag inte testat av henne i något snabbare jobb.

Flash orkade inte från dödens på V75 i söndags.  Betydligt lättare emot nu, men spår 7 över kort är inte lätt.  Ska med på V64.

Usain blev fast bakom 2 favoriter som tyvärr hade en dålig dag.  Blev en perfekt prepare.  Bör vara toppchans även om det såklart kan strula frå spår 7 på tillägg.

Kaiser gör comeback efter kastration.  Spår 8 bakom bilen och behöver nog loppet.

Elle Joli kör jag för andra gången.  Är en fin häst som inte riktigt fattat vad det går ut på än.  Jonathan har haft besvärliga träningsförhållanden och är inne på att hon behöver loppet innan hon är segermogen.

Jean Valjean har svårt att hålla sig frisk.  Var sjuk senast.  Tränar nu väldigt bra, men brukar vara lite seg i comebacker.  Har lite chans, men spår 7 på tillägg kan bli lite vad som, normalt bra för offensivt upplägg men vill undvika dödens.

Rex får kvala efter sina förbrytelser senast.  Lagt om träningen en del och han sköter sig i regel bra nu.  Djävulen flyger dock i honom rätt som det är och då bråkar han i 3-10 sekunder.  Tror han klarar sig nu.

De starthästar som inte startar är:
Nocturn Broline som fick en spark med följden att en liten benbit skaver mot ett ligament i bakknät. Har fått träna lugnt i väntan på att benbiten ska lösas upp. Tränar väldigt fint i lugna farter och väntar bara på klartecken att få trycka av henne.
Stiffmeister Lini som inte riktigt tar ut sig. Tror att han ömmar av en kula som sitter i vägen. Kastreras på måndag.
T.Wall’s Elaine är ny i träning. Kom med en del besvär som vi jobbat med. Tränar nu bra och bör inte ha så långt kvar.
Ray of Moon. Ett sorgebarn som ställer till det för sig ständigt. Efter att ha halkat omkull och sträckt muskler ett antal gånger fick hon nu en hovbensfraktur, detta när hon precis börjat träna efter en halsoperation. Hon vann ju ändå lopp med 75% syresättning innan operationen, så det blir väldigt spännande att se vad hon kan nu! Frakturen är i princip bra. Tränar fint i lugna farter i tryckvagn, väntar på en kontrollröntgen så börjar vi vässa för start.
Spotlight Kid Ny i träning. Kom samtidigt som Eponine men behöver lägga på sig ytterligare.
Lite knepig häst som kan bli bra om både huvud och kropp utvecklas som vi hoppas.

Vi kan väl lika gärna dra en rapport om övriga också:
Linda De La Copa Har sträckt till ett ligament i ett framknä.  Tränar fint i tryckvagn.  Återbesök i veckan.  Blir beskedet positivt tror jag hon startar i februari.
Veams Valentin.  Har jag fått in från Michael Sandström för att han är i princip omöjlig att hålla borta från att gå över i passgång.  Har Zoot Suit som morfar och passgångargenerna som inte funnits i hans syskon har samlats i en häst allihop.  Lagom till jag sa åt Micke att det skulle ta för lång tid var han faktiskt riktigt fin i måndags.  Får se om han fortsätter på den inslagna vägen närmsta veckan.  Jag har satt deadline till nästa fredag.
Treåringar:
Estell Hackstable.  Går ur träning.  En väldigt stor märr, drygt 1,70, som inte slutar växa.  Blir inte en tidig treåring och ägaren vill därför sälja.  Svårbedömd men kan bli riktigt bra om bitarna faller på plats och hon får tid att växa klart.  Vi får se vem som får rå om henne.
Gunnar Magnificent.  Kom i fint skick från Troels Andersen för några månader sen.  Kom till mig för att Troels ansåg att han behövde vara nära en bana eftersom han betedde sig väldigt omoget och behövde miljöträning.  Tränar helt ok men behöver, precis som Troels sa, mer tid.  Riktigt fin häst faktiskt.
M.T. Klöver Ess: Även han en riktigt stor och grov sort.  Är flack i aktionen, känns som en häst som blir antingen bra eller ingenting.  Lite ängslig sort som är lite sen mentalt, kommer sakta men säkert.
Tvååringar:
Reducto Broline:  Fin liten kille som gör precis det han ska nu efter att ha haft lite problem med munnen.  Ligger fortfarande på lugna farter, men visar upp en rejäl gång.
Leonas Sami:  Tog som väntat lite längre tid att få i vagn, men nu är han hur fin som helst. Har kunnat träna på ett bra tag och nu när han förstår vad han ska göra är han väldigt positiv till jobbet och har även ett fint steg och bra hållning.  Finns några andelar kvar, och som han känns nu kan jag verkligen rekommendera köp.  Känns inte som någon katastrof om jag själv äger lite heller för den delen.