Kaiser i SM, Usain i brons, Ray avslutar.

image

Stallet håller fortsatt fin form.
Fiona vann i första starten för mig.  Väldigt enkelt, exploderade i princip när jag stack 150kvar och jag kunde sitta lugn och ändå vinna med ca 6 längder. Hon hade gått fram rejält med träningen hon fått, känslan jag fick när jag körde henne i lopp för 6 veckor sedan stämde och kul att få till henne på ganska kort tid. Tuffa intervaller gjorde henne 20-30m bättre.
Tyvärr tog ägarna ändå hem henne.  Tråkigt men bara att acceptera att de vill träna själva, är det de tycker är roligt.  Var sagt så från början, men jag hoppades såklart att en lätt vinst skulle ändra planerna…
Bara att hoppas att det sitter i och att hon fortsätter på den inslagna vägen även för Steve.

SM-dag på Åby och vi har 3 till start.
Störst uppmärksamhet får Usain som är en av favoriterna i brons. Kaiser är dock ute i det största loppet: monté-SM med 250 000 i förstapris som körs som V4-4. Sen avslutar vi med Ray of Moon i lopp 12.

Kaiser glänser i träningen igen som vid sina V7-segrar förra året. Han blev lite för vass efter att jag laddat från start i dessa och blev tvungen att kastreras. Sen fick han lite hormonella problem efter omställningen med sänkt testosteron och blev då öm lite överallt. Inte ovanligt tydligen även om jag inte varit med om det förut.
Formen verkar som sagt på topp och helt borta tycker jag inte han är då jag tror han kommer göra sitt bästa lopp idag. Motståndet är dock väldigt tufft och vi kan lika gärna bli sist.
Nu kör vi barfota runt om för första gången på länge (iofs gjorde han det på Vg i somras, men var då inte frisk). Så gick han när han vann brons, större galopprisk men det är bara att chansa eftersom han måste höja sig rejält för att duga här. Chansvärdering: 10% chans att vinna.

Usain känns ok i träningen och gör han om senaste insatsen tror jag på bra chans. Laddar för att få överta ledningen och får vi den är chansen väldigt bra. Som 1-3a i andraspår kan han också vinna även om det blir svårare.
Barfota runt om, dock plastade hovar bak.
Chansvärdering 45%

Ray är ett sorgebarn som lyckats skada sig flera gånger om utan att egentligen vara skör och tål träning. Hon har hittat på saker själv och fläkt sig, fått hovbensfraktur i hagen m.m.
Nu är hon riktigt fin, gjorde en ok comeback som tvåa. Blev lite långt mellan starterna eftersom hon hade lite svårare att bli av med det virus vi fick för en månad sen.
Testade henne barfota fram i ett banjobb och var väldigt nöjd med det utfallet. Går så nu och hon gör ett bra lopp om hon kommer iväg från spår 5 vilket känns som ca 60% chans att hon gör.
Chansvärdering 10% om felfri.