Esset tog enkelt andra raka segern

image
foto: Roger Pettersson

Esset fortsätter att visa framfötterna och avslutade mantorps V75-dag med att ta sin andra raka seger och 30 000 ytterligare in på kontot.

image

Foto Magnus Strömsten (delägaren längst till höger)

Det var ingen lätt bana att springa på då det frusit i första sväng och var tungt i sista, så det var på nålar hela vägen.  Segern blev ändå väldigt enkel och han visar bra uppfattning, lite bekymmersamt att han spänner sig så pass mycket emellanåt, men det är som jag tidigare sagt en häst med mycket effektiv gång som dock har väldigt liten felmarginal.  Att han spänner sig på en varierande bana är därmed inget konstigt.
Vi gick igenom honom idag, och det var glädjande att veterinären inte hade några anmärkningar.  Lite ömhet i muskulaturen var det enda vilket han fick akupunktur för, förhoppningsvis är han på topp om 2 veckor då planen är att starta på mantorp.  Finns ett lopp med 30 000 i förstapris som han står perfekt till i.
Annars känns lördagsloppet, det extra V75-loppet, väldigt intressant för hans del. 2640 och tillägg vid hundra.  Lite sugen att ta ut honom i ett sådant redan nu, men det lutar åt mantorp.