Vi har tre till start på Kalmar varav två på V64.
Först ut är Gunnar Magnificent innan streckspelet, lopp 2, lärlingslopp med Filip i vagnen.

image

Foto: Magnus Strömsten

Senast var han bara trög med öppet huvudlag, han var lite väl taggad med stängt i värmningen så jag ville prova öppet från ett snävt spår.  Han är dock fortfarande sån att han mest springer och kränger i loppen med öppet.
Är väl klar andrahäst i loppet, skulle kolgjinis häst trava ser den svårslagen ut.

Sen har vi Usain som gör årsdebut i lopp 5, V64-1.

image

Han har fått ta igen sig och känns väldigt fin för dagen, finare än nånsin faktiskt så jag ser med spänning på fortsättningen av säsongen.
Tror att han kommer att göra sin bästa comeback men står 20m bakom Michelangelo Ås som är i full form och har 7 raka.  Känns som en tuff uppgift.

M.T. Klöver Ess dummade sig från start i måndags och jag valde att avbryta direkt och istället sikta på det här loppet.  Han hade problem med en tand och jag tror att han kommer sköta sig bättre nu, även om galopprisken finns.
Är ett litet men högkvalitativt fält i V64-5, slappnar han av har han hög kapacitet, men tror att han behöver mer erfarenhet innan han slår de bästa i det här loppet, om någon eller några månader tror jag dock han kan det.

Esset blev för övrigt månadens häst på mantorp efter sina två segrar i februari, kul för ägarna.  Hoppas vi blir några i vinnarcirkeln imorgon på mantorp, men hockeyintresset är stort i gänget så risken finns att vi blir ensamma då LHC jagar tredje raka i slutspelet mot Växjö.