Enkel seger för Nocturn. Uppdaterat: Usain på V75

Nocturn E 160427, 14,4aM 30'

 

 

 

 

 

Det Blev en väldigt lätt seger för Nocturn vilket inte var oväntat för mina hästägare som jag skickat ut sms till, fanns även info här på hemsidan.
Hon kan verkligen flytta på sig och tog ledningen ganska lätt utan att jag körde något på henne.  Sedan fick vi bestämma tempot ganska fritt och sista 700 var faktiskt största problemet att hålla fast värsta hotet i rygg ledaren.  300 kvar var motståndarna så trötta att det inte gick längre och då klev Nocturn undan enkelt utan att jag ryckte tussarna.  Blev lite förvånad över tiden, 14,4 2140a, eftersom vi egentligen inte körde något särskilt förrän 300kvar, även om jag valde att smågrilla konkurrenterna på bortre lång.  Joggade lätt undan och tjänade 30 000 på det i V64-4, här är en länk till tv-sändningen: Vinnare V64.
Gunnar gjorde det väldigt bra i loppet innan som trea i ett väldigt tufft gäng där han var enda felfria på start och tuffa tilläggshästar kom ikapp direkt.  Gick bra in i mål och han var helt klart mer med i matchen igen efter två insatser som jag varit lite besviken på.  Men förklaringen är ganska enkel, näst senast gick han med öppet huvudlag vilket han är alldeles för trög med, och senaste starten hamnade för tätt inpå föregående.
Känns som att Nocturn är mogen lite större uppgifter och det är helt klart V75-klass på henne, framförallt i sto-loppen.
Blir ett kärt problem att matcha damen nu, finns ett Diamantsto-försök på kalmar nästa fredag med 100′ i första om hon tar loppet bra.  Annars hade det varit roligt att ta ut henne i klass II på V75 innan hon går ur klassen.  Kort distans på Örebro nästa lördag känns inte fel.  Jag och Magnus Grandin som äger får ta en diskussion om det.
För övrigt extra kul att ge tillbaka till Magnus som varit en väldigt bra ägare till Nocturn.  Det har krånglat med diverse konstiga och oväntade problem, men det har aldrig varit tal om annat än det bästa för hästen.   Jag har lite för få, men väldigt bra hästägare.

Usain startar i Olympiastayern över 3000m inom V75 på lördag.  Visar inte toppform, men barfota denna gång är såklart ett plus.  Jag var inte riktigt nöjd med honom senast, fick ändra planen lite, så lite fattas det.  Men han är mindre känslig för form över lång distans, medel är han i regel för trög för när han är ur form då det går ruskigt fort i hans klass.  Men skulle han springa och sova i 2 varv som han ofta gör blir det svårt att göra något offensivt drag tidigt om tempot blir lågt.
Jag tycker att han är bästa hästen i loppet men att han inte ska lämnas ensam, flera väldigt bra motståndare som inte blir lätta att tas med.
Något som höjer förhoppningarna är att stallformen är väldigt bra.  Flash gjorde även han ett kanonrace i fredags och han sånär plocka ner Yoggi Composite på 12,9 i monté.  Det var ett otroligt driv i steget sista 200.  Han är lite lik Usain, springer gärna och släpper bettet då och då i loppen men gör alltid sitt jobb till slut.  Vi ska prova att träna lite annorlunda och byta bett så får vi nog till det.

Uppdatering: Torsdagsjobbet var till belåtenhet.
Regnar en hel del i Göteborg, risk för slirig bana, då blir det skor bak. Så gick han i harpers och det funkade bra då det kanske var hans livs lopp.