Kanonköp på auktionen och våra hästar på V75 på lördag

image

Elitloppshelgen började bra.
Vi köpte in ett väldigt fint sto efter Maharajah, vars avelskarriär börjat i paritet med hans tävlingskarriär, och dubbelmiljonärskan American Tribute (2 266 533kr, 33segrar 10,5ak) e Yankee Glide.
American Tribute har ytterligare några miljonärer som syskon och när även exteriören håller hög klass känns det som ett fantastiskt bra köp.
American Tribute har själv redan lämnat en 11-travare, Evening Prayer, som även vunnit på 13,7M och startar i lopp 15 idag, lördag.
180 000 fick vi ge.  Catwalk Ima som damen heter kommer manageras av Easy KB, 40% är redan sålt, vill ni vara med är det bara att höra av sig.

Usain som startar med lite chans i Harpers har fått en hel del rubriker i veckan, men vi har ju även Nocturn Broline i V75-5.
Nocturn har gjort fina lopp mest hela tiden på slutet.  Senast värmde hon enormt bra men var något tassig när vi tagit av skorna.  Lite längre mellan starterna nu, och är banan av högsta klass blir det barfota igen, lite hårt så blir det aluminium bak, inte för att hon inte har hov, utan för att jag tror hon är bättre så i det läget.
Hon har tränat normalt i veckan, sticker inte ut åt nåt håll egentligen så jag räknar med att hon gör ett bra lopp, men osäkert om vi prickat den absoluta toppformen.  Ruskigt hårt emot, vi försöker hitta ner invändigt och köra på chans.

Usain har aldrig känts så laddad i träningen som han gjorde i torsdags, givetvis är det inte lätt att gå ut och vinna ett av de tuffaste långlopp jag sett på svensk mark, men vi ska göra ett försök, och lyckas jag hålla honom vaken i volten och han går iväg på ett bra sätt så tycker jag att vi har chansen.
Ser verkligen fram emot det!

Klicka på rubriken för att komma till artikeln av Rickard Hansson i expressen om mina tankar inför Harpers.  Där blir jag lite otippat kallad poet också

”Budgethästen mot dyrgriparna. Lilla tränaren mot storstallen. Ingen dröm är för stor. Nu jävlar, lets go.” Så uttrycker sig Oskar Svanberg inför Harper Ha
EXPRESSEN.SE