4 till start på Familjekväll med Pub-afton på Mantorp

4 hästar till start när Mantorp gör en rolig satsning denna lördagkväll med Irländsk Pubafton med liveband, diverse aktiviteter för hela familjen som femkamp i olika idrottsgrenar och ponnykörning med mera.  Hoppas det blir lyckat.
Rekommenderar en tripp dit oavsett om det är trav, pub, musik, aktiviteter, familjekväll eller en kombination av dessa.
Mer info via denna länk: http://www.mantorptravet.com/images/Mantorp_t%C3%A4vlingar_13_aug.pdf
Vi har som sagt 4 till start och det är bakspår eller tillägg för samtliga.  Vanlig vagn på alla utom Flash som då har ordinarie ryttare.  Skor på alla utom möjligtvis Gunnar som går barfota om banan är riktigt på topp.

Börjar i lopp 2 med Flash Oak som går ut i ett enklare gäng än senaste triumfen då han plockade hem 100 000.
Flash Sommarm. Final 160723
Han har fått det ganska lugnt efter det, men känns väldigt fin.  Kommer inte vara toppad men räknas såklart.  Blir inte helt lätt att hålla honom på rätt köl från spår 5 när springspåren kommer farande.

Vidare till lopp 4, Easy von Gripp, som är en intressant 3-åring som gjorde några starter förra året i tidigare regi.  Jag har haft honom i 2 månader och det är en talangfull men lite hetsig individ, så spår 11 är vi faktiskt ganska nöjda med då jag vill ge honom ett lopp utat att pressa honom, och i och med att han tidigare galopperat i hälften av sina starter tar vi det gärna piano från start.  Kommer nog kunna göra sig gällande framöver, men nu är vi nöjda om han tar sig i mål på ett bra sätt och tjänar lite pengar, i och med att han varit hetsig och galopplysten är han inte särskilt vässad och då är det svårt från spår 11 mot bra hästar.

Kaiser gör comeback i lopp 5 efter att ha lyckats trampa sig och stuka sig i hagen några ggr, smått otroligt att en häst kan ställa till det så mycket för sig.  Nu känns han i alla fall riktigt bra.  I våras kändes det som han kommit tillbaka till sitt forna jag efter halsoperationen och det ska bli väldigt spännande att komma igång med honom igen.  Han har gått några riktigt fina jobb inför detta utan att ha vässats så hårt.

Kaiser när han vann Bronsdivisionen och tog andra raka V7-segern.  Nu hoppas vi att han ska tillbaka till den nivån i höst.

Kaiser när han vann Bronsdivisionen och tog andra raka V7-segern. Nu hoppas vi att han ska tillbaka till den nivån i höst.

Det blir inte lätt att plocka 40m i hästägarepokalen, och jag vill gärna ge honom ett snällt lopp.  Omöjlig uppgift är det inte, men räknar inte med något.

Avslutar i lopp 6 med Gunnar Magnificent som gör bra lopp varje gång.  Nu har han lagt på sig lite över sommaren och jag hoppas kunna starta lite tätare framöver, utveckling finns.  Blev lite av en comeback senast och han klarade inte spår 5 när han ville svara springspåren precis som min farhåga är med Flash i lopp 2.  Det var första gången han felade i starten så det var nog en engångsföreteelse.  Han ställde sig ganska snabbt men när vi inte kom ner någonstans backade jag och sedan blev han fast för länge och hade gott om krafter kvar.  Slirig bana då och han kändes lite stel efteråt, men var mycket bättre igår, så han verkar ha tagit det på rätt sätt.
Nu har vi spår 15 bakom bilen, svårt komma till därifrån såklart, men skulle vi få möjlighet är det han jag är sugen på att köra offensivt med, hamnar vi för långt bak blir det dock svårt.  Barfota om det är kanonbana, annars skor.