Nöjd med insatserna på Kalmar, Ylva ger klartecken


Var ute på en söndagstur och för att känna hur Usse tog loppet i fredags, vi körde en intervall och Ylva var mäkta imponerad.  Stark som salsasås och snabb som en oljad blixt är två citat.
Liten kul grej, precis där vi kör in i skogen är ett äppelträd, och Usain som har lite divalater för sig tvärstannade och tog några stycken, samma sak på väg hem.  Det är den skönaste häst jag jobbat med, numera fantastiskt snäll, men väldigt mycket personlighet och lite hyss för sig.  Livet är bara på lek.
Nu ser det ut som att vi går ut i Walter Lundbergs Memorial på söndag.  Egentligen alldeles för lite pengar för ett klassiskt lopp, men väldigt roligt att vara med i.  Möter säkert några värstingar, det ser vi fram emot, förra året mötte vi Sauveur, det slipper vi i år.

Jag var annars nöjd med honom i fredags, han öppnade lite för bra så det blev dödens, höll bra till fjärdeplatsen.  Gjorde det bra, kändes fin och framförallt hängde han inte vänstertöm vilket bekymrade mig senast.
Det blev ju en hel månad mellan de här starterna, så jag tror att han dels klarar att starta tätt nu, dels att han kommer vara förbättrad till på söndag.

Även Gunnar gjorde ett gott dagsverke.  Vi tog sånär ledningen från springspår, var först och påväg mot ledningen, men han slappnade av när han kom först och då blev det istället tredje inner, fast och loss först när tilläggshästarna tagit sig förbi, och då gav vi bort det vi hade tillgodo.  Han avslutade vasst men bättre än femma räckte det ändå inte till, tyckte innan han var bäst av starthästarna, vilket han också var. Men loppet kördes i halsen på tilläggshästarna, och då blir det så.  Fullt nöjd med honom iaf, han utvecklas hela tiden åt rätt håll.