Lite om Rikshästarna 

​Ett roligt besök idag med en familj från mantorp och Jordanien, väldigt engagerade travfans vilket till och med fått upp intresset för svensk travsport i Amman, vilket jag kan förstå då denna familj skulle vara perfekt på vilken ”travambassad” som helst.
Jag har fått lite frågor om statusen på hästarna, skriver lite om det här också:


De har bara varit hos mig i 4 veckor,  många ggr tar det lite tid för en häst att acklimatisera sig till den nya miljön,  och för en tränare att lära känna hästarna, så något exakt besked har jag inte.

Jag har haft funderingar på att ha startat redan, men inte fått de svar jag velat ha i träningen, inga större problem, men inte riktigt som jag vill än.

Tiller har haft problem med en tand,  men är bra nu och tränar bra. Tycker hon lyft sig rent allmänt efter att vi åtgärdade det.

Braken hade jag förhoppning om att ha kunnat starta i fredags,  så jag körde ett snabbjobb förra fredagen för att testa av honom,  video från det ligger här och på twitter. . Han var bra,  blev inte trött,  men krängde ner lite för mycket i kurvan efter mål,  varje gång vi körde i sista sväng så att säga sprang han dock betydligt rakare.  Jag försökte åtgärda det med en murphybländare vilket funkade till en början men sen blev han rädd för den,  så det är något han behöver vänja sig vid,  han har gått med den fler ggr sen dess och nu verkar det ok. 

Han litar inte riktigt på mig helt enkelt, när jag säger att vi ska gå i tredjespår menar han på att det är fel, och att innerspår är närmsta vägen.  Förvisso har han rätt, men det blir i regel lite svårare taktiskt.  Det beteendet är väldigt vanligt, och kanske kommer han vara en sån envis rackare hela livet, men  jag vill försöka få till det i alla fall.

Han behöver lite mer jobb innan han är rätt på det. 
Omställningen med ny miljö och foder tog lite längre tid än jag först trodde.

Sen var det så att jag hämtade hem en ruskigt fin häst redan för 3 månader sen,  jag ville verkligen ha honom då det fanns enorm potential i honom. 

Tyvärr gick det inte,  trots massor av jobb både från oss och veterinär att få honom riktigt fräsch, och då gick han inte igenom veterinärbesiktningen,  läkarkontrollen,  utan vi fick ge upp och börja om med nya hästar. . Jag valde mellan Tiller och honom då för några månader sen,  med facit i hand var det fel val, Tiller fortsatte att leverera på tävlingsbanan under tden och stärkte sina aktier ytterligare, bl.a genom en vinst på Solvalla, så det var inget att tveka på när jag fortfarande hade chansen att få henne.