5 på Vaggeryd

Vaggeryd håller i V64 1a maj och vi har 5 fina hästar med oss, varav 3 på streckspelet.

Börjar med Espoir i lopp 1.  Fick problem med hjärtat i höstas, oklart om det var sen tidigare eller om hon fick det i samband med loppet.  Fick vila länge men har skött uppträningen perfekt.  Fin i ett banjobb förra veckan oåch känns som en ganska fin häst. Dock mycket stänkrädd, spår 2 i volten kan vara svårt för en stor dam.Vinstchans om hon tävlar som hon tränar.

Lopp 2 nr 2 2140a Ray of Moon.
Har strulat till det för sig med att halka omkull och dylikt och därför fått ett uppehåll.  Hade hon fått bättre kontinuitet i träningen hade hon känts ”klar”.  Saknar lite tryck i jobben men orkar bättre nu jämfört med några månader sen.  Var livrädd för bilen i söndags, får hoppas hon klarar det nu, sätter på helstängt och testar igen innan tävlingarna.
Platschans

Lopp 4, 12 Usain Henna, 2640a.
Riktigt bra sist och hade vunnit utan störning. Blev sjuk efter det och fick stå över lite.
Gör det alltid bra och ska nog inte nonchaleras över önskedistansen. Visar ingen toppform i träningen men gör sällan det heller. Viss vinstchans om tempo.

Lopp 6, 11 Nocturn Broline 1640a.
Visade klass senast då hon avgjorde via fjärdespår i sista sväng och tog årets tredje seger i fjärde starten. Sliten i bakknäna då och har behandlats.
Känns inte som toppform och uselt läge över kort distans. Ska normalt vara svårt härifrån. Siktar på att ha henne toppad till 12/5 då det är ett diamantsto på Mantorp.

Lopp 8 5 Leonas Kaiser 2140a
Har strulat till det för sig i starten 2 ggr i rad, varit överladdad.
Fullt fokus på att få honom lugnare nu igen. Var i harmoni i samband med bronsvinsten men startade tätt och det redde inte en känslig kille ut riktigt.
Lite sliten och har fått en liten paus för både kropp och själ.
Tränar ok utan att glänsa. Kommer nog göra ett bra lopp men inte sitt bästa för året. Kör mer safe och kör med skor och öppet huvudlag. Ingen stor nackdel alls med skor, vann klass II finalen så.Mkt bra lopp och är en av flera med chans.