Flash jagar Kaiser i hagen och fler segrar på banan. Hazel i bäst form av tre på V86.

Flash, Kårarp i maj

Vi har många spännande hästar i stallet nu och Flash Oak är verkligen en sådan.   Årsdebuten klarade han av bra, och utan att han egentligen visat några framsteg i träningen efter den var han ju kraftigt förbättrad vid nästa seger i samband med Mantorps V75:a.  Vi har inte sett botten i honom än och det är en häst med mycket hög potential.
I brist på bättre uppgifter går han nu ut i ett vanligt lopp på Mantorp även om jag egentligen velat gå ut mot lite tuffare motstånd och gett honom ett lopp bakifrån.  Han har körts offensivt i samtliga starter hittills, får jag välja kör jag gärna bakifrån den här gången, men det troligaste är ett offensivt upplägg eftersom det troligtvis inte kommer vara någon som sätter upp tempot.
Han har känts mycket fin i träningen efteråt.  Det lutar åt att han får gå med skor denna gång, årets 2 starter har han gått barfota.  Jag tror inte att det hämmar så mycket, men självklart är det ett litet minus.

En lite rolig grej är att vi varit så nöjda med att han lugnat ner sig efter kastrationen och att han snart skulle kunna gå ihop med andra hästar och inte bara den lilla ponnyn.  Det visade sig dock att han bara var ur form, nu när han är på topp igen ska han ständigt kriga med Kaiser i hagen bredvid.  Han utmanade Kaiser som givetvis var tvungen att svara, och det blev ganska mycket race i deras stora hagar.  Nu har jag fått sätta upp stop i deras hagar var 20:e meter.  Kaiser har tappat lite vikt nu när han börjat lägga energi på att vara hingstig så det får helt enkelt räcka med den vanlig träningen även om grabbarna helst kör intervaller varje dag.

Vaggeryd på onsdag

Vi har tre till start på Vaggeryd när V86 kommer till smålandsbanan.
Razina Exclusive galopperade från ett knivigt andraspår senast.  Nu har hon spår 5 som inte heller är någon lek.  Hon brukar dock sköta sig.  Formen är lite svårbedömd, hon har fått ta det lite lugnt och bara hunnit med ett rejält jobb vilket var igår.  Såg helt ok ut.

Hazelmere och Aega Band startar i sista avdelningen på V86, ett diamantsto-försök med 100 000 i förstapris.
Jag valde att köra Hazel efter mycket vånda.  Det är svårt att säga vem av dessa fina ston som är bäst och jag valde det som jag tyckte kändes bäst för hästarna, när jag väljer mellan vilka jag ska köra i ett lopp tar jag sällan hänsyn till vilken som är bäst.
Hazel var fin senast som tvåa.  Har tränat bra efteråt och kommer hon till från ett svårt läge, 5 på tillägg, så brukar hennes spurt bita bra.  I gårdagens jobb tyckte jag nog att hon var den som visade bäst form.

Aega var grymt bra senast som tvåa i bronsdivisionen på 14,0/2640.  Hon har fått vila lite och kändes inte toppad igår.  Det gjorde hon å andra sidan inte heller inför senast och det är en riktig löphäst som alltid levererar.