Äntligen V75 igen, bra comebacker

Det har varit väldigt segt att få hästarna i form efter att de drabbades av en infektion i början av juni då jag märkte att Sami inte var som han skulle och strök efter provstarten, Usain var också lite blek samma dag på mantorps V75 och hostade dagarna efter.
Sen har vi kunnat träna på men de har inte kännts på topp, lite formlösa helt enkelt och därför har starter uteblivet. Nu har vi kommit igång igen och Brake, Gunnar, Nocturn och Living Soul har alla stått för positiva comebacker.

Braken är väl den som stått för det mest positiva tycker jag, han hade inte riktigt det som krävdes sista 300 i lördags men kändes ruskigt bra och jag räknar med att han gått framåt rejält. Blir det jämnt tempo tror jag han går runt 15 3140 och det räcker nog en bit om inte tilläggshästarna kommer alltför smidigt in i loppet. Idag testar vi helstängt med hål för första gången. Han var bra med det i fredags då han gick 3 snabba intervaller ihop med Usain (bilden).


Egentligen ingen större skillnad mot hur han är med öppet i träning. Det jag hoppas på i loppet är att han tar bettet bättre i ryggar och kränger ner mindre. Han blir mindre effektiv i ryggar i nuläget. Han är redan laddad från start, risken för galopp ökar såklart därför med helstängt, men vi går all-in.

Usain har tränat på bra. Gick ett rejält snabbjobb för 10 dagar sedan. Var fin i fredagsjobbet och kommer nog göra en fin comeback. Iom att han fick ett rejälare snabbjobb än vanligt tror jag han kommer vara i mindre behov än vanligt av lopp i kroppen.

För att han ska vinna tror jag dock att Kim måste hitta en väldigt smidig väg fram, dödens eller mkt spår på vägen som han brukar klara tror jag inte är aktuellt denna gång, då kör man för att tjäna hyfsade pengar. Jag hoppas därför att Kim lyckas trolla till en bra väg fram, helst på innerspår minst halva racet.

Jag kör m.a.o. Brake eftersom jag är delägare i honom. Troligtvis hade jag valt så i vilket fall då Brake är mer gynnad av att kusken känner honom, tror Kim kommer göra ett bra jobb med Usse medans Brake kräver att man lär känna honom för att man ska gilla honom då han har mycket hyss för sig.
Ärligt talat var jag rätt irriterad på honom i början, nu har jag lärt mig att uppskatta hans hyss. Det gör honom betydligt mer svårkörd, men de har med hans livsglädje och mojo att göra. Han tycker det här livet är så kul, men blir lätt uttråkad och leker hela tiden, försöker rycka åt sig tömmarna för att få springa fortare eller snurrar på huvudet av ren tristess. Han har de flesta bokstavskombinationer en häst kan ha, precis som med människor innebär det en del svagheter men också en hel del positiva egenskaper, nu när jag lärt mig honom är han en av mina absoluta favoriter.

Brake är en andelshäst i 30 andelar där man rån början la 5000 inklusive kostnader året ut, se tidigare inlägg för info om det.
Nu har han 2 race med 100 000 i förstapris  i september (inkvalad till final i stayerserien på kalmar 22/9)och varje andel kostar 7000.