Årets första V75-seger. Nocturn i diamantsto på DD

 

Usain Olympiastayern-16 mål

Foto: Tobias Josefsson

Usain kunde enkelt ta hem Olympiastayern på Åby.
Jag var ju lite osäker på formen men trodde att den skulle vara ungefär som i Walter Lundbergs Memorial förra ået och det stämde rätt bra.  Det var riktigt skapligt tempo och jag kunde vänta oväntat länge med att kliva fram.  Efter ett snabbt första varv kände jag att Usain var bra på hugget och inväntade tillfälle.  Jag gick på 1300 kvar för att inte få för många ryggar men svor lite då jag fick ut 2 framför mig.  Det löste sig dock smidigt då dessa kom ner lagom till bortre långsidan och redan 400kvar hade vi tagit över ledningen.  Det är dock i tidigaste laget för Usain som går extremt mycket på löpskalle.  100m före mål tyckte han att det var färdigtävlat och stannade och då blev jag riktigt orolig då de närmade sig snabbt bakifrån.  Det räckte dock med att jag påminde honom några gånger så var han med på noterna, ökade farten igen och vann väldigt lätt.

 

Usain Olympiastayern-16 Lina-Usse-jag

Foto: Tobias Josefsson 

Åby ligger i framkant med sin uppladdning på youtube, i regel ligger alla lopp med segerintervjuer uppe inom ett dygn.  Väldigt bra service, många får inte se segerintervjuerna när det t.ex. är spännande värmningar på Leangen att ta del av, och här får man alltså hela sändningen.  Är väldigt trevligt att få se och fler banor borde ta efter.  Om jag inte missminner mig gör Axevalla något liknande.

Det är fantastiskt med en häst som han, han springer gärna och sover första varvet, men när de andra börjar tycka att det börjar bli jobbigt blir han som en tiger när han vädrar mjölksyra i luften och det är inte ovanligt att jag får övertala honom om att springa 16 första varvet och sedan pullar han i 10-tempo när det ska avgöras.  Makalös häst.

Nocturn går ut i ett Diamantstoförsök på Kalmar med 100 000 i förstapris på fredag, det är DD-2 kl tio över 9 ungefär.
Hon har kännts väldigt fin efter sin senaste seger och lite chans har vi från spår 1 även om motståndet är väldigt kvalificerat som sig bör när vi tävlar om sexsiffriga belopp.  Hon ska definitivt streckas.
Jean startar i monté i loppet efter i ett försök till att kvalificera sig till montéseriens final där 75 000 väntar vinnaren.  25000 får vi nöja oss med denna gång, och jag hoppas han är bättre nu än senast då jag var riktigt besviken.  Men nu har han det loppet i kroppen och kalmars bana är sällan så slirig som den  torsdags vilken jag tror missgynnade honom.  Är han bland de tre får vi vara mer än nöjda då han är ganska trög av sig och möter ett par som är riktigt vassa.