Bra början på året, V64 Mp mån

Stallet känns överlag på hugget och hästarna som startat har också presterat som förväntat, dvs bra.  Usain blev ju fast med massor sparat på nyårsafton, lite frustrerande men samtidigt välbehövligt för hans del, och gick i lördags 08,6 sista 600 i ett gulddivisionsförsök.  Att plocka 4 längder på On Track Piraten som fått bestämma första 2000 gick såklart inte då denne avslutade lika fort, men väldigt stark avslutning som 2a, var t.o.m. lite spännande i sista sväng då Örjan tryckte på ordentligt, men Piraten var helt enkelt för bra.  Han har varit väldigt fin på slutet och det känns som han kommer kunna vinna i guld framöver, bara vi slipper världsstjärnorna, det är ju dock inte helt sällan de är med.

Tiller startade också i lördags, jag hade aviserat innan att hon behövde lopp i kroppen.  Det är en riktig löphäst och hon följde i princip bilen utan att jag körde något, vi fick bestämma och 300 kvar kändes det som vi skulle vinna ändå, men krafterna tröt och hon höll ändå till fjärdeplatsen.  Kan tyckas lite blekt men hon var faktiskt inte tränad för mer, med facit önskar jag att jag hade tagit upp från start, i den formen hon hade finns bara en speed, och den la vi i början.  Jag ville starta igång och hon kommer gå framåt rejält med loppet.  Tar hon det här på rätt sätt väntar större uppgifter.

M.T Klöver Ess har gjort 3 starter nu efter uppehåll och gjort det bra.  Senast på nyårsafton snubblade han 150kvar och tappade segern på det, nära vinsten ändå.  Startar i lopp 2 på måndag och bör ha lite chans då han känns fortsatt väldigt bra. Spår 4 i volten är inte så lätt för en klump som han, men känslan är att han kommer klara det bra.  Kapacitet finns för större uppgifter om vi får det att stämma fullt ut, det är ingen tillfällighet att vi väljer ett lopp där han har ”råd att vinna” utan att kliva över 100 000 vilket är tilläggsgränsen i lördagsloppet.  Då ska han dock ta flera kliv framåt, men vi vill i alla fall ha chansen.

Rex behövde liksom Tiller lopp i kroppen i comeback och var kraftigt förbättrad i måndags som tvåa.  Han var riktigt fin och får starta igen på måndag, lopp 8. Kommer han bra till tror jag att han är ytterligare något bättre nu.  Jag har ofta kommit snett på det med honom och då han funkade bra med Jeppson får han köra igen.

Brake To Vacate gjorde första starten för mig i måndags.  Han kändes fin även om han har lite egenheter och får plötsligt för sig att kränga inåt i banan, i sista sväng kändes det som att vi skulle blåsa till alla över upploppet.  Jag körde dock lite för fort för att han skulle klara det och det blev en galopp som följd.  Jag får ta på mig det, litade lite för mycket på honom och blev lite för sugen på att vinna.  Förhoppningsvis får vi till det nästa gång, lite knepig herre, men kapaciteten är bra.

Leonas Sami gjorde debut i måndags med en mersmakande tredjeplats.  Skötte sig fint, varit lite nervig men var lugn och fin.  Lite ängslig första 300 vilket gjorde att vi tappade en position och möjligtvis segern, när han förstod vad han skulle göra spurtade han ruskigt bra sista 80m.  Lite så att man skrattar åt hur valpig han var innan, tog halva upploppet innan han förstod att det var dags att tävla men då gjorde han det verkligen, ska bli en spännande fortsättning.  Blev en perfekt debut för den här helmysiga killen, han är verkligen en trevlig häst att köra men kan ibland bli nervig, så en sådan här debut med fullt ös över mål efter snäll resa passade utmärkt.