Vi ligger lite lågt på tävlingsfronten just nu då flera av hästarna är lite förkylda.  Mucho verkade frisk och fin men klappade igenom tidigt i söndags. Oftast hittar vi symptom innan start, väldigt tråkigt när det blir så. Verkar dock som Mucho återhämtar sig bra.
Joel gladde oss i alla fall i kvalet. Han var riktigt fin. Han har inte startat för mig än men det känns som en fin häst. Han har tidigare haft stora problem så vi får fortsätta framåt lite försiktigt.

Damien är i alla fall frisk. Han står numera på Oppreva igen och tränar fortsatt bra. Chanserna är svårbedömda då det är ett öppet lopp och mycket hänger på hur han kommer iväg från det snäva spåret(5).  Kommer han bra till och fungerar som senast kan han nog vara en bit fram.

King of Kings har flyttats från mig till Nilsgunnar Johansson. Givetvis väldigt tråkigt att bli av med en så fin häst, men det var inte helt oväntat då han varit svår att få igång i år efter uppehållet för operation i vintras.  Många delägare var inne på min linje att försöka ett tag till under hösten, och låta honom gå i pension om han inte fungerade, men majoriteten ville prova hos en ny tränare. Det beslutet kan jag förstå, många har tänt till på en flytt förut.
Kungen har betytt väldigt mycket för oss, det går inte att mäta vad en sån häst betyder för en liten tränare. Vi har många glada minnen från Kungens karriär.  Framförallt hans 4 V75-segrar. Vi har haft fler framgångar i större sammanhang efter det, men kungen visade så att säga vägen.  Han är en häst man aldrig kan bli besviken på. Det finns inte ett lopp eller ens ett träningspass där han inte gjort allt han kan för att vinna.
Vi tackar för tiden vi fick ha honom och önskar Nilsgunnar lycka till.

Kategorier: Stallsnack