Derbyhelg

Vi har en spännande derbyhelg att se fram emot med ett par riktigt fina hästar ute båda dagarna.
Leonas Kaiser blev ju fast med mycket krafter sparade i derbkvalet och vi fick nöja oss med en femteplats. Jag petade till honom ca 20m innan mål och han sköt till väldigt kraftfullt. Jag kan nog garantera att vi varit i derbyt med lucka. Tråkigt givetvis, samtidigt stimulerande att vi har en häst som duger i de sammanhangen.
Nu står han istället kvar i klass II och även om loppet håller hög klass tycker jag definitivt han ska räknas med de två senaste insatserna på näthinnan.
Han har varit helt ok i veckans jobb. Jorma kör hästarna i helgen då många prognoser tyder på att vi får barn inom kort, vi har alltså planerat för att jag inte kan vara på plats själv. Det är inte många andra saker som kan hålla mig borta.

På söndag startar Flash Oak i ett fyraåringslopp med 200 000 till vinnaren. Senast svarade han för en fin insats från dödens som tvåa. Väldigt retligt var det att åka dit mot en smygkörd konkurrent i sista stegen. Jag körde för att hålla fast värsta motbudet och då dök en tredje upp. Flash var hursomhelst väldigt bra och kommer med full form som det verkar. Han öppnade bra senast från spår 8, nu har han istället innerspår och det återstår att se hur bra han kan öppna därifrån.
Även han har ganska bra chans tycker jag.
Mycket spännande helg.

Mycket glädjande är också att jag tycker att det börjar lossna för våra treåringar. De har haft problem med allergiska rektioner efter det tuffa fjolåret för deras del men nu tycker jag vi kan börja våga hoppas att det släppt.