Derbykval

Usain ska ut i hetluften rejält.
Vi provar i derbykval, och naturligtvis är det hans tuffaste uppgift hittills.
Han har hamnat i tuffaste heatet och några krav går inte att ha på honom.
Vi kör det som går från start, i.o.m. att han inte visat sig särskilt snabb någon gång hoppas jag på tredje invändigt.  Därifrån får vi se vad han kan.  Motståndet är tufft som sagt, men vi kör det som går så får vi se hur långt det räcker.  Bra pengar hoppas vi på.

I övrigt har vi fått in något virus som varit lite segt att bli av med.  Verkar vara luftburet då de flesta i närheten drabbats.  Vi fick ju stryka Flash från V75 under stochampionatshelgen, sedan tillfrisknade alla på en vecka.  Men när vi körde för fullt igen blev det bakslag.
Nu verkar alla bra igen, men vis av erfarenheten kör vi fortfarande ganska lugna jobb. 
Tror vi snart är på banan igen med hela stallet, även om det givetvis är frustrerande.  Fördelen är att hästarna nu har immunitet mot det och att vi slipper åtminstone det viruset i 6-12 månader.

För övrigt tycker jag det ska bli spännande framöver. Vi hade ett möte mellan tränare och banpersonal vilket resulterade i att vi nu har en mycket bättre rakbana och slinga. Tror att det kommer ge  både bättre och fräschare hästar.  Med kommunikation kommer man långt.  Vi som är begåvade med så kunnig personal på banan behöver ofta bara kommunicera hur vi vill ha det, vilket är oerhört tacksamt.