Elaine och Usain dansade undan

image

Elaine började som en besvikelse hos oss.  Det visade sig dock att hon fått problem med hovarna i första starten, i andra var hon bara allmänt seg och rent ut sagt dålig.  Vi la om träningen kraftigt, Filip och jag har grunnat en del på bästa upplägg och hon har nu tränat tuffast av alla i stallet.  Hon gick framåt kraftigt med det nya upplägget och konstigt nog blev hon bara lugnare trots att specialintervallerna innebär en klar risk för att hetsa upp hästarna. Mycket värt att ha så bra personal som jag har, som inte bara gör det jag ber om utan även är så pass duktiga att de kommer med genomtänkta idéer och är bra bollplank. Den här segern var minst lika mycket Filips som min. Eller snarare, inga segrar är mina, det är vi i stallet som jobbar fram resultaten gemensamt.
Hon var kanonfin igår, lugn och fin innan, brisade till ledningen och sen körde jag mest för att hålla fast värsta hotet som satt i rygg.  Hon dansade sen undan på lätta ben helt okörd.

Detsamma gällde för Usain i fredags då vi var ute för att få ett lopp i kroppen inför Harpers ( 500′ förstapris) nästa helg och samtidigt kvala in till finalen i stayerserien ( 100′ ) utan att hamna på tillägg i Harpers vilket han bara hade 29000 kvar till.
image

Dubbla tillägg över den aktuella distansen i Harpers, 3000m löste han fint. Blev lite ryckigt kört varför jag klev på 1800 kvar när den i andra ut hade svårt att hålla tätt. Blev dock utsvarad men kunde då glida oerh andra ut och vänta med attacken till 700 kvar då han avgjorde okörd via 11 sista 500. Ett mycket bra besked, lite längre fram i form än vad jag räknat med, och jag tror han är på topp om två veckor.
Han gick med aluminium runt om denna dag, lätta sulor fram, vilket fungerade perfekt. Hans hovar är inte de bästa och han tål inte att dansa barfota alltför ofta. Nu får vi fundera på hur vi gör, denna balans eller något nytt, finns lite alternativ, plasta, tåskor, vi får se.

I övrigt så var det mest positivt under måndagen.
Inledde med Spotligt Kid som var en besvikelse från ledningen. Klarade inte av trycket han fick sista varvet.
Sen fick jag låna Noblesse Mi som var väl förberedd av Helen Midler och vann efter att det mesta löst sig perfekt under vägen efter invändig resa och attack 250 kvar.
Lånade sen Pegasus Photo som var stor favorit men var nära galopp hela första varvet, kändes som han var stänkrädd. Spurtade sedan bra, passas nästa gång med stänknät, han har fungerat med det tidigare.
Stiffmeister gjorde det bra som trea efter att ha dragit tåget sista 600, behövde nog loppet då han pausat lite, nöjd med honom, 16,8 var klart bra och han är än bättre nästa gång.
Detsamma gäller Kaiser som fick bra position i andra ut men då det inte blev någon körning nån gång i loppet blev ledaren och hästen i vinnarhålet för svåra. Även han var nog lite för tunt jobbad och behövde nog loppet. Men han kändes väldigt fin, så jag är väldigt nöjd med det nygamla upplägget. Smidigheten är tillbaka, återtåget har börjat.