Efter en vecka på Vallstorp kan jag inte vara annat än nöjd.  Det finns fortfarande mycket städning och småfix att ta tag i men allt är fullt funktionellt och fungerar bra.  Träningsmöjligheterna är mycket goda, faktum är att det känns som vi har minst lika goda möjligheter som på tostebo, jag har ju tränat på vallstorp förut, och det fungerade mycket bra, så det känns väldigt stimulerande.

Hazel flyttade vi lite tidigare så att hon skulle hinna acklimatisera sig innan helgens V75-final.  Hon känns riktigt fin och jag känner mig säkrare på formen än inför senast då hon avslutade sylvasst, lite tidigare lucka så hade hon vunnit.
Det innebär att Erik kan lägga upp taktiken som han vill,  hon är en komplett häst som har både styrka och speed.
Jag skulle tippa på att han väljer att köra på speed eftersom hon har fantastiska spurtresurser att tillgå, men det låter jag honom avgöra, om jag ska berätta för honom hur han ska köra kunde jag ju lika gärna köra själv.

Att jag väljer att avstå är helt enkelt för att vi tävlat så lite på sistone, känner mig inte i form för att köra på V75 helt enkelt, sen är Erik en av världens vassaste kuskar, vilket inte gör beslutet svårare.  Johnny Takter, som även han tillhör världseliten, lyckades bra med henne i Stochampionatet, men nu kvalade Erik in henne och får då fortsätta, han har lyckats bra när han kört på V75 åt mig förut, och jag tror inte han sitter bakom en sämre häst nu än när han vann försök och final med King Of Kings.

Hazel är ju en otroligt nyttig häst.  Faktum är att hon inte missat en enda av de 5 V75-finaler finaler som vi försökt kvala in till, om man inkluderar det största, Stochampionatet.
I detta hennes 26:e start blir det 13:e gången hon tävlar om mer än 100 000 i förstapris, lägg därtill ett stochampionatskval, Breeders försök och några tuffa lopp på valla så har ni förklaringen till varför hon inte vann så många lopp förra året, viljan är det inget fel på, hon avslutar alltid vasst och löpskallen är en av hennes vassaste tillgångar.