Flash spurtade hem Klass II försök

Flash Mp Klass 2 131007
Flash var väldigt stark i spurten och fick nu en riktig fullträff värd 100 000. Nu fick han visa att han är så bra som jag sagt, eller iaf är på god väg dit.

Ett av årets stora mål är därmed uppfyllt: att vinna en Rikstoto-seger. Förhoppningsvis blir det fler i år, vi har nu vunnit rikstotolopp 5 år i rad tror jag och det känns som en viktig skalp att ta.

Ingen större framgång på lunchen igår även om hästarna presterade bra.
Nocturn fick gå en rejäl speed i inledningen för att sedan få vila invändigt ett knappt varv innan vi klev ut i dödens. Fick gå en rejäl speed igen för att ta över ledningen varvet kvar då ledaren hissade nödflagg när attackerna kom bakifrån, blev en speed för mkt och hon är ursäktad. Jag trodde hon skulle klara det men var inte mogen det upplägget.

Razina dummade sig i starten men var sedan kanonfin, gick 16.5/2000m och hade mkt krafter kvar i mål.
Jag har tidigare tyckt att ägarna borde sälja henne, men som det kändes nu får vi prova ett tag till, verkar som bitarna börjar falla på plats.

Nu är vi på väg mot Romme med Kaiser och Brenna till start på V64 och Usain i ett ramlopp.

Kaiser (V64-2) galopperade i en snabb öppning i klass 2 försöket som Flash vann.
Han har tränat ok efter det utan att glänsa. Skaplig chans från ett fint läge. Blir jänkarvagn som senaste gången jag körde. Eventuell ändrar vi till öppet huvudlag nu.

Brenna Boko (V64-2) har kommit tillbaka till mig efter en sejour hos Svanstedt.
Vi vann ju ett lopp på V75 med henne ifjol så det är ju väldigt roligt att få tillbaka en så fin häst.
Hon är behandlad efter hemkomsten och har fått ett par standardjobb efter det. Hon känns fin men jag är osäker på formen då hon som sagt fått det ganska lugnt. Tror dock hon gör en bra insats, men har inga krav idag då hon inte alls är vässad.

Usain Henna (lopp 2) Mognar mer och mer men spänner sig alltjämt i lopp och får därför problem med aktionen bitvis.
Känns iaf kraftigt förbättrad i träningen och kan vara långt fram om han skulle slappna av, men det troligaste är att han behöver mer rutin av lopp innan han förstår vad det går ut på även om det känns som vi är nära nu.