Gräsrötter och tvåbent löfte

Ikväll körde jag två hästar åt Kenneth Bjärgestad, men enligt Kenneth är det hans dotter Sofia Lindblom som sköter träningen. Första gången jag skulle köra var det väl kanske inte så att jag jublade direkt når jag såg att jag var uppsatt då hästen hade 8 raka nollor.
Men Sofia, 16år, hade tränat lite annorlunda och direkt när jag träffade Sofia, Kenneth och Bow Bells såg jag att hästen var i fint skick, och han spurtade storstilat till en andraplats, Sofia grät nästan av glädje och kunde knappt säga något, och pappa så glad att han inte kunde sluta prata.
Idag fick jag köra samma Bow Bells som återigen var mkt väl förberedd och hade vunnit lätt om han inte blivit fast, spurtade till sig en fjärdeplats.
Sen fick jag köra nästa förvandlingsnummer åt Sofia, en 9-åring som verkligen tänt till sen hon börjat träna. Inte långt från att vinna men vi fick nöja oss med en tredjeplats.
Hur mycket pappa skryter upp sin dotter vet jag inte, kanske hjälper han till mer än han ger sken av, men lägg namnet Sofia Lindblom på minnet, väldigt kul med unga förmågor som brinner för hästarna.
Att dessutom köra åt folk som älskar sina hästar och gläds så oerhört och har sådant engagemang är fantastiskt kul.
När hästarna är i fint skick och ordentligt tränade är det ännu bättre.
Dessa insatser kommer det inte skrivas något om, men familjen har gjort ett toppjobb.