Gunnar och Braken i V64 på hemmaplan

Under måndagen är det dags för V64 på hemmaplan i Mantorp, en omgång som dessutom bjuder på en jackpot och därmed kanske lockar lite extra till spel. I startlistorna denna gång finns både 11 Gunnar Magnificent i V64-3 och 5 Brake to Vacate i V64-6. Båda loppen är så kallad spårtrappa, där hästarna sorteras efter hur mycket pengar de har tjänat in, den med minst pengar har spår 1 och den med mest pengar har spår 15.

– De var båda två bra senast, särskilt med tanke på ett kortare uppehåll, berättar Oskar Svanberg inför måndagen.

Både Gunnar och Braken levererade 15-tider på 2140 meter auto på just Mantorp 30 oktober. Båda svarade alltså för en bättre insats än vanligt och stallet är just nu ganska formstarkt över lag.

Form och dåligt läge
Gunnar var osannolikt bra senast och raketspurtade då i slutet av loppet. Den här gången har han ett ännu sämre läge med spår 11. Orsaken till de dåliga spåren handlar dels om otur i lottning, dels om spårtrappa – i det sistnämnda fallet med ganska förutsägbara spår.

– Han visade riktigt bra form och har känts riktigt bra därefter. Han har visat att han tagit loppet enormt bra, berättar Oskar om träningen.

Det blir fortsatt jänkarvagn för Gunnar, som missgynnas kraftigt om det skulle krävas skor. Vädret ser dock lovande ut, så vi hoppas på barfota runt om.

Första (?) jänkarvagn på Braken
Brake to Vacate hamnade i det senaste loppet bakom några ekipage som krokade ihop. Det gör att själva resultatet blev intetsägande. Det fanns mycket krafter kvar i slutet, då han sköt till ordentligt.

– Han behövde nog ett sådant lopp efter att ha fått flera tuffa resor tidigare, det var nyttigt för honom i det här läget. Nu är det medeldistans som gäller och blir det tempo från start borde han kunna räknas. Allt är väl med formen, han är inte särskilt vässad utifrån att han kändes så fin senast, säger Oskar.

Denna gång är tanken att köra Braken i jänkarvagn, och det kan vara första gången – åtminstone så vitt Oskar vet. Vi förväntar oss ingen extrem skillnad av sulkybytet, men man vet aldrig. Om det skulle bli en hård bana väntar skor fram, vilket i så fall är ett litet minus, men annars är planen barfota runt om.

Stötta Barncancerfonden
Under kvällen på Mantorptravet genomförs också en utdelning av Usain Henna-tröjor på publikplats, till de personer som skänker minst 20 kronor till Barncancerfonden. Läs mer på Mantorptravets hemsida.

– Vi samlar in till det här ändamålet från vårt håll och har redan nått över 5000 kr innan måndagen ens har börjat, berättar Oskar som hoppas på många och välbehövliga bidrag till forskningen.

Om du vill ha en tröja och inte har möjlighet att vara på plats kan du höra av dig till Oskar. Tack för ditt bidrag!

Tobias Josefsson