Läget hos Stall Svanberg är just nu ganska lugnt, åtminstone utifrån sett. I dagsläget är det två hästar som startar, en av dem är fyraåriga stoet Mae som under gårdagen gjorde sin femte start i karriären (premie och kval inräknat).

Det slutade med en överraskande bra fjärdeplats i ett lopp under Mantorps V65-eftermiddag.

– Det var jättekul! Hon är fortfarande lite spänd, vilket gör att hon inte gör sig själv rättvisa i loppen. Det var ändå ett stort steg i rätt riktning, hon är en väldigt bra häst som behöver slappna av för att kunna prestera, berättar Oskar Svanberg.

I dag är det dags för en V75-insats igen, denna gång på Jägersro i form av Gunnar Magnificent som startar i V75-4, ett klass II-lopp över 1640 meter med autostart. Spår 9 och kusken Kim Eriksson är det som gäller för Gunnar denna gång.

– Han har gått väldigt bra i alla starter i år, men trivdes inte på banan senast. Han krängde lite och vi tror att det beror på att vi var lite för snälla mot honom mellan starterna. Förra året tålde han inte täta starter men nu är han starkare, konstaterar Oskar.

I förrgår var Gunnar ute i tre vässande intervaller och kändes jättefin.

– Jag tror att han kommer att göra sitt livs lopp. Det kommer inte att kunna räcka för att vinna i den här konkurrensen, men han kommer säkerligen att göra en bra insats.

Tobias Josefsson

Kategorier: Stallsnack