Jag vill fortsätta med Brake, vill du vara med?

Tiden jag har fått med Brake To Vacate och Tiller närmar sig sitt slut då internetauktionen för alla Rikshästar är nu på måndag 3 juli.

Brake var en kille som var svår att komma till tals med i början, självförtroendet och egenviljan är enorm på den karismatiska herren.  Det tog tid men nu känns det som att vi, peppar peppar, har riktat de bitarna åt rätt håll och fått det till styrkor istället för svagheter även om han har och kommer att ha lite idéer för sig.  Jag har lärt mig honom också, både i träning och före och i loppen, han har lite svårt för att ha tråkigt,  han har mycket hyss för sig i volten, blir lätt uttråkad av att springa långsamt runt runt och hittar på annat i väntan på att loppet ska komma igång, så min främsta uppgift i voltstart är att hålla honom på den här planeten fram till kommandot kör.
Han är sugen som bara den på att tävla, när jag tar i högertömmen i starten har man nått ”point of no return” , äntligen nu jäklar ska det springas, det bara brakar till, känns som det tar 40m innan framhovarna nuddar marken.  Häftig häst helt enkelt.

Nu tycker jag att han gjort några väldigt bra lopp på slutet, särskilt över längre distanser vilket var tanken då jag köpte honom. Han har stått hårt inne i loppen men gjort det väldigt bra vilket betyder att han kommer kunna hävda sig en bra bit till.
Han har många såna roliga uppgifter framöver både till vardags och i större sammanhang, oftast finns det bra stayerlopp på V75 de flesta storloppsdagar vilket gör att man har riktigt roliga uppgifter att sikta på.  Att starta på V75 i samband med Olympiatravet, stochampionatet, Derbyt, Kriteriet m.m. är extra kul och en väldigt rolig upplevelse för ägarna.
Min tanke är annars generellt att starta på hemmaplan i så stor utsträckning som möjligt, det är en balansgång mellan att tjäna så mycket pengar som möjligt och att ge hästägarna en så bra upplevelse vi kan.  Som jag ser det är det i första hand en upplevelseindustri jag jobbar med.
Därför tycker jag att han är värd att försöka köpa tillbaka.

Uppdateringen för ägarna sköter jag normalt sett i en sms-grupp där alla kan skriva och ställa frågor.  Det är lättare att uppdatera den vägen tycker jag och det brukar bli lite personligare.  För de som väljer att gå vidare och äga Brake (under förutsättning att vi lyckas köpa tillbaka honom) kommer uppdateringarna att gå den vägen.  För de som önskar lägger jag även in er i gruppen där jag ger info om kommande starter på stallets alla hästar, värmningsinfo etc. Det brukar vara uppskattat.

Upplägget blir ett enkelt bolag där så många som vill får teckna sig för andel. Ju fler som vill vara med och deläga hästen, desto högre pris kan Oskar vara med och bjuda på hästen vid auktionen.

 

Priset för fortsatt ägande är en engångsbetalning/insats om 5 000 kronor/andel (priset inkluderar beräknade driftskostnader tom december 2017).

 

Detta behöver du göra om du vill fortsätta äga Brake to Vacate:

 

  1. Läsa igenom informationen som finns i avtalet för ägarskap (se länk i botten av detta mejl).

 

  1. Skicka personuppgifter för registrering genom att fylla i ett formulär på följande internetadress:

https://secure.webforum.com/form/stall/form.asp?sid=992471820. (Genom att trycka på ”skicka” på den sidan har du godkänt avtalet samt att du gett Oskar Svanberg din fullmakt att underteckna representantansökan för enkla bolag gällande mervärdesskatt.)

 

  1. Göra en inbetalning på 5 000 kronor till Oskar Svanbergss bankkonto: Valdemarsviks Sparbank

8384-0 3010732-0 alternativt swisha till nummer 123 355 85 74. (OBS! Ni måste ange ert personnummer som betalningsmeddelande.)

Om ni har frågor tveka inte att kontakta mig på 0705-77 74 16 eller svanbergoskar@gmail.com
Jag tänkte starta sms-gruppen redan nu, så vill du vara med skicka ett sms med ditt namn så lägger jag till dig och kan då uppdatera när vi har budet under auktionen.


Avtalet för fortsatt ägande:
http://web.travsport.eclub.se/open/link/jump/nn-Iv9iCWUSmVKebAHOUfA/_ot8rHdtMUWhSwSqC0N1XA/bV2kdQG-MkyFJKeZALs9jQ/8mIyuFEBREaub6YEANo6YQ?u=7-teTocHKndNWol7d38jrwoBgV2z3yKFOE1BmnbLDcuZRICA1IfSPGXCbYtSvf0YD4m3rLholmRkllAzRQXkKE-tDY3ImqH0m-9p5DKble4cyfA-MeBi9_OcoxouTgm-MWWaNO2EVaBAHY16pxSpr4I7Bv0lvAwS5F_fy9yYU0jamSFwsfWIGLGWlTG4DHdNvrGPcMzqX-j9JeQLDeQ5hokiQjkaE0BD6tX0Fdmg7svj8G9QgkBVTVFWXUB_mTJbT5rXaksW19noNXv7_MLn6Y_IuyD42_4X2-NEki1hVn9rNz29U5Uj0t3hv7p5davw44Q0xx1-ueyi5IYwt7I2NQq4XEIVfPXohu8Duac3X6NRYpH-gU1MIvzw&s=

Tiller kommer jag skriva lite om senare och Facebookgruppen.