Kaiser, Glorius, Razina, Aega och Hazel ut i veckan.

Det börjar röra på sig i stallet.
Hästarna känns överlag väldigt fina och tränar bättre och bättre.
Alla starthästar är på gång att starta närmsta veckorna och nu börjar det även bli dags för treåringarna att kvala.  Lite senare än tänkt pga av de tidigare problemen, men nu har vi kunnat träna som vi vill och jag tycker alla går framåt med varje jobb. 
Livet som travtränare är mycket stimulerande för dagen.
Det är som jag skrev på Twitter häromdagen: ”Man vet att man har ett bra jobb när man blir besviken efter sjunde intervallen för att vi inte får köra mer”.

Vi har fått flyt i rutinerna på Vallstorp och  det börjar se bra ut runtomkring också även om det är ytterligare lite kvar som behöver snyggas till. 
Hästarna trivs och vi också, för min del är det helt enkelt så att när hästarna är friska och vi kan koncentrera oss på att träna mår jag som bäst. 

Från idag har vi börjat flytta in på Kårarp 2 km från Mantorp.  Där har vi en mindre gård med bostad och stall för 7 hästar.  Det är skönt att ha familjen samlad och bo mer centralt igen. 
Första gången vi äger gård själva och det känns väldigt bra.  Här kommer vi trivas.

Det blir en hel del startande närmsta veckan, dålig timing mitt i flytten kan tyckas, men hästarna ska starta när de har form. Vi får flytta klart när tid finns.

Kaiser känns väldigt laddad och fin inför årsdebuten i Mantorp på söndag.  Han är ordentligt förberedd och jag tror på en bra insats direkt.  Finns några bra emot, svårt att säga hur bra han är redan nu, men helt borta är han inte.  Järnskor runtom, vi lättar längre fram.

Glorius blir först ut att kvala av treåringarna.  Han är ruskigt stark, hur han klarar av farter får vi se nu, spännande.

Razina går ut på lunchen på Örebro, har tränat bra utan att visa toppform, riktigt positiv i sista jobbet. Lite uppanmäld men jag tror inte det bekymrar henne, vill ge henne ett snällt lopp den här gången.  Men skulle vi hålla ledningen är även det intressant, hon brukar dock hetsa upp sig och tappa lite på det.
Lite förhoppningar har vi även här, streckvärd för V4-spelarna.
Vi kör med lite lättare järnskor fram och troligtvis barfota bak.

På torsdag är det V75 och Drottning- respektive Kungapokalen på Åby.
Aega och Hazel går ut i ett lärlingslopp för ston med 50 000 i förstapris, tyvärr lagt som lopp 12.
Båda håller fin form och hög klass. 
Vi har bra kuskar och spår.  Karin kör Aega från spår 3/2140a och Oscar Nilsson får förtroendet bakom Hazel från spår 9.
Fina förutsättningar alltså och vi hoppas på en bra vecka för våra hästägare.  Kan bli en riktig toppdag på torsdag med superfina lopp.  Även om jag givetvis mest ser fram mot vårt lopp ska det bli väldigt kul att följa de andra racen också.  Extra roligt för hästägarna att ha häst till start såna här dagar.