Kaiser på Eskilstuna 1/7

Leonas Kaiser stod för en mersmakande debut och det ska bli spännande att ta ut honom igen. Han verkar ha tagit loppet bra och bör gå framåt ytterligare med det i kroppen. Nu har vi ett lite chansartat läge med spår 8 men det brukar lösa sig i de här lägre klasserna, jag hoppas kunna ge honom ett snällt lopp igen då vi gärna skyndar långsamt och är lite försiktiga med honom, känslan är att det kan vara klokt för framtiden. Samtidigt är det 50 000 i förstapris och man måste också köra för vinst, vi får se hur vi lägger upp det, men han gick ju bra med smygare senast i alla fall. Vi planerar inga ändringar, utan det blir järnskor runt om, fast bomull i örononen och öppet huvudlag även denna gång.

Så gick det: Kaiser fick vinnarhålet men kunde inte vara med i en tempoväxling varvet kvar, var nära att galoppera och tappade en position på det. Där rök också segern tyvärr, sedan fick han aldrig fritt och gick i mål som fyra med mycket gott om krafter kvar. Kändes väldigt surt efteråt men för hästens del behöver det inte vara fel att tjäna 12500 och ändå komma i mål med mycket sparat. Att han i sitt andra lopp i livet agerar lite orutinerat tycker jag kan vara honom förlåtet. Framtiden ser alltjämt ljus ut för Kaiser.
Jag blev ganska sågad av en journalist för att jag tydligen agerade tafatt i loppet. Jag kommer dock även fortsättningsvis att försöka köra felfritt i första hand med orutinerade hästar, travjournalister som inte ens orkar ringa och fråga vad som hänt i en situation, utan bara lägger sina 20 minuter på en artikel och hämtar pengarna för den utan att bry sig om bakgrundsfakta tror jag inte ens att jag behöver nämna vad jag tycker om, det säger sig självt!
Journalister får skriva vad de vill, men nog är det väl inte för mycket begärt att man kollar upp något innan man sågar någon?