Kanoninsats räckte till en bronspeng. 3 fyraåringar på Mp 20/1

På måndag har vi Nocturn och Usain till start samt Samanta i kvalet.
Samanta har varit kvalklar länge, men tål inte vaccin. Och hon måste ju vara vaccinerad för att få kvala. Men varje gång vi vaccinerat har hon blivit sjuk en längre period.
Därför har vi nu fått dispens och anmält till kval. Tanken var att hon skulle fått ett banjobb i veckan, men banan var för hård, så vi valde att träna på som vanligt, så får vi se mer var hon står i kvalet.

Usain fick ett återfall av brist på koncentration senast, återfick fokus sista 900 och var fast med sparat. Tränar normalt. Bra spår, 3, i lopp 4.

Nocturn fungerade inte alls på den sliriga banan senast, och har fått ta det lite lugnt då det slet på bakknäna. Känns väldigt fin nu, inte tränat så väldigt tufft inför det här, men det är en fin häst och jag räknar med en bra prestation om hon får bra fäste.
Helt osannolikt dåliga spår för henne varje gång, spår 5 i volten nu, men hon har klivit iväg bra därifrån också. Skulle vi få ledningen vore det mkt intressant.

Kaiser utvändigt om Star Advisor varvet kvar på Solvalla
image

Vi hade andra ut en kort stund innan Robert Bergh gjorde ett patenterat tvärstopp och backade ner invändigt.  Nära att vi fastnade i Berghs sulky och vi får vara glada att vi står upp.  Märkligt att de fortfarande släpper sånt, tyvärr skyddar reglementet sjukt nog spelares säkerhet mer än kuskars dito.  I detta fallet påverkade det dock resultatet då vi varit som sämst tvåa med juste körning och vi istället haft andra ut.

Hursomhelst fick vi dödens på Kaisers gamla kompis Star Advisor Joli.  Kaiser höll väldigt bra till tredjeplatsen.  En riktig toppinsats återigen av den store kejsaren som ännu inte gjort ett enda dåligt lopp i sin karriär.

Stort grattis till gänget kring Star Advisor.  Han var ju väldigt lovande hos mig men blev ständigt sjuk.  Tyvärr upptäckte vi först några veckor efter att han flyttades vad problemet berodde på.
Surt att jag inte var snabbare att identifiera problemet och fått behålla honom givetvis, men så är det, bara att se framåt och glädjas med de ägare som valde att köpa in sig i honom.  Och att ha valt ut en V75-vinnare är ju inte fel, får se det så istället.

Tre hyggliga killar vi valde ut det året, alla tre får vi säga är ”riktiga” hästar.  I samma hage gick då Flash och Star som nu båda vunnit Klass II, och Kaiser känns det som en tidsfråga innan han vinner på V75.