Lovande hästspaningar, starter på Mantorp och Usain laddar för V75

Hästjakten är igång
Till Rikstravet Team SHL ska två hästar införskaffas och jakten är i full gång. Oskar var häromdagen hos Stefan Melander och provkörde ett antal hästar. Digital Yankee var mest intressant på förhand, men det fanns även andra intressanta kandidater som svarade upp till eller överträffade förväntningarna.

– Jag känner mig väldigt trygg med att vi kommer att hitta bra hästar till stallet, säger Oskar själv.

Lunchtrav Mantorp 20/10

I dag är det också lunchtrav på Mantorp och två hästar kommer till start. Oskar kommenterar enligt följande.

5 Gunnar Magnificent, lopp 1, V4-1

– Jag var lite besviken på insatsen senast, men han fick ett tufft lopp då. Förberedelserna inför den starten var inte optimala, det blev nog lite för tufft för honom i sista jobbet. Han har ändå tränat bra därefter och jag tror på en bra insats i dag. Får han ett bra lopp kan han nog dyka upp där framme, åtminstone om han är lika bra som på Åby.

– Vädret gör att vi får en lite sträv bana i dag, och därmed blir det skor bak för Gunnar.

10 Penny Lane T.B, lopp 4, V4-4

– Hon gjorde debut för senast och dummade sig lite i starten. Det gjorde att hon tappade 20 meter på de andra, därefter gjorde hon ett ruskigt bra lopp. Hon kom loss lite för sent, men spurtade fantastiskt bra.

– Tidigare har hennes problem varit att hon inte har tävlat i loppen, inte fattat vad det går ut på. Senast kämpade hon däremot ända in i det sista och jag var otroligt nöjd med hennes insats. I dag är det några riktigt bra emot, men jag tror att hon kommer att vara snäppet bättre med kropp i loppen.

– Utifrån vädret blir det barfota fram och aluminiumskor bak.

Usain Henna laddar för V75

På lördag är det V75 på Romme och då finns Usain Henna med i V75-2. Denna gången kör Erik Adielsson, i sin just nu rosa dress (relaterat till Rosa Bandet-kampanjen). Oskar berättar enligt följande.

– Jag har precis kört det sista jobbet med Usain Henna inför helgen och är nöjd med honom, jag räknar med en liknande insats som senast.

– Det har gått fyra veckor emellan starterna och det var planerat inför kommande uppgift. Det är lite för långt emellan för att nå en förbättring jämfört med senast, men jag tror på en bra prestation på nytt.

– Erik kör på lördag, även det är planerat sedan tidigare och är mitt eget påhitt. Ägarna får som alltid välja vem som kör, men  vi testar så den här gången och hoppas på en bra insats av alla.

Vid pennan: Tobias Josefsson