Makalös prestation

image

Foto: Magnus Strömsten

Bronsfinalen höll fantastiskt hög klass och min tanke från början var att försöka ge Usain ett lite mer vilsamt lopp om vi skulle kunna slå storfavoriten Takethem (DK).
Men Takethem tog sig till ledningen via enkla 10,5 första 500 samtidigt som de värsta motståndarna la sig som tvåa och trea på innerspår, tempot bedarrade då kraftigt och det kändes som det skulle bli omöjligt att hinna fram varför vi gled fram när det gick som långsammast e 800m då jag kände att Usse var riktigt i ordning.
Sen kunde vi ligga lugna tills attackerna kom och vilket svar jag fick av Usain när jag lättade någon millimeter på tömmarna.  Han formligen exploderade, fick hålla igen lite runt kurvan men försvann sen enkelt ifrån konkurrenterna äver upploppet på 12,4 med gott om krafter sparade.
Lite imponerad över Takethem som stred tappert tills 100kvar trots att han var slagen 500 kvar.  Övriga i fältet såg ut som statister över upploppet, och då rör det sig som sagt om ruskigt bra hästar.

Usain blev veckans Flashback på travsport.se och atg:
http://www.atgplay.se/video/20151117-veckansflashback

Ett fint inslag om Usain, mitt ordförråd lämnade lite i övrigt att önska då jag var fylld av beundran, stolthet och kärlektill hästen samt en del adrenalin.  Alltså sades nog runt 4 ggr…

Tanken är nu att gå ut i silver på Jägersro nästa lördag.  Han såg fin ut idag och jag räknar med att han är ungefär som senast, kommer dock gå med skor fr.o.m. nu.  Tycker inte han är många tiondelar sämre så, men blir nog oddshöjande då alla tipsters kommer få panik.