Mantorp annandag påsk: Jean, Elaine och Spotlight

image

Jag är avstängd på måndag och Filip tar över de styrningarna.  Känns faktiskt bara bra, Fille gör ett bra jobb och förtjänar den chansen, är dessutom en redan bevisat bra driver.  Stallet har visat fin form, de senaste 7 starterna har givit 2 segrar, 4 andra-  och ett tredjepris.  Känns fortsatt allmänt uppåt på alla, så hoppas och tror att det fortsätter så.

Lopp 4 nr 3 T.Wall’s Elaine, 2140a.
Elaine gör debut för oss.  Har varit lite svår att träna då hon är född riktigt het.  Fungerar dock fint nu tycker jag.
Har gått 20 1600 som snabbast i fin stil.  Lite svårbedömd, hoppas ge henne en invändig resa i första starten.

Lopp 5, 3 Jean Valjean ( bilden) 1640volt.  Ströks från V75 för drygt 2 veckor sedan. Tränade oerhört bra inför det. Fick då stå över ett par jobb men tränar riktigt bra.  Tror han presterar som innan och ska då vara bra chans.  Är lite svår att vända upp med men har varit riktigt snabb iväg de 2 senaste.  Känslan är att orken sitter där men att möjligtvis kan han bli lite segare av att ha stått över lite.  Grundtanken är ett offensivt upplägg, men Fille har fria händer. Behöver vinna för att kunna starta på V75 hemma om 2 veckor, så det är klart vi siktar på det.

Lopp 7, 9 Spotlight Kid 2140volt.  Ganska fin häst som Magnus Dahlén höll väldigt högt.  Har varit svår att få hull på bara, så har inte kunnat tränas riktigt lika hårt som vi velat, men börjar tåla mer och mer.  Jag börjar bli mer och mer benägen att hålla med Magnus annars..  Var fin i det enda snabbare jobb han fått, 20/ 1600 tillsammans med Elaine och Ray, men saknade kanske lite fart.  Hoppas han går framåt med det.  Kommer han skapligt på det är det inte omöjligt att han dyker upp långt fram.

Sen startar Ray, Stiffmeister och Nocturn på fredag. På lördag är det tänkt att Rex ska ut igen på mantorp.  Fullt ös…