Nocturn Broline krönte en fin kväll

image

Äntligen fick Nocturn visa vilken fin häst hon är, det har känts fel att en så fin häst stått utan seger efter 4 starter.
Hon klarade spåret bra och vi kunde köra oss till en lucka och få vinnarhålet.  Verkligen fin uppfattning av hästen som svarade direkt när jag begärde tempoökning och perfekt på handen när jag backade ner.  I ryggar hängde hon lite i grejerna i det tuffa tempot i sista sväng och var inte särskilt sugen på att gå ut i tredjespår, men när hon väl fattade att hon skulle tävla 150 kvar bara längde hon på steget och kändes helt obrukad över mål.
Extra kul att hon trots att hon ännu är lite grön verkligen vill vinna, underbar känsla att sitta bakom hästar och känna segerviljan och glädjen i att tävla, oslagbart.
12,6 sista 600, 15,5/1640

Usain Henna satt jag kvar med i tredje utvändigt 800 kvar, den i dödens svimmade och vi drogs sist 4-500 kvar, fantomspurt sedan till fjärdepriset och nya rekordet 15,6. Kunde alltså gått betydligt fortare och hans form var mycket bättre än jag trodde. Hade vunnit mycket lätt om jag gått på 800 kvar, men lätt att vara efterklok.

Samanta kvalade på 18,9 med sträckta linor.  Ruskigt fin och hennes fortsättning blir mycket spännande!
Var lika glad som efter vinsten, kul för ägarna som fått ha mycket tålamod eftersom hon blivit så sjuk varje gång av vaccinet,  visade direkt vad hon kan efter att ha fått dispens och sluppit det.