Nocturn, lördagkväll, fina lån.

Det är tävlingar på Mantorp på lördag kväll, första start 1735.  Har hört lite gnäll om det, men det gnälls ju om det mesta.
Jag tycker det är en helt klart intressant dag och tid att tävla på.

Jag kör 4 hästar samt att vi kvalar Stiffmeister Lini.  Det är en väldigt fin liten hingst som jag tror kommer vinna några lopp så fort han förstår vad det går ut på.
Det har han inte än, men det kommer.

Nocturn Broline gör comeback från spår 3 bakom bilen i lopp 7. 

image

Hon hade problem med sina bakknän och jag tyckte vi behövde hitta på något för att stärka upp dom. 
Hon fick en sejour hos Kim Loord som jobbade med att stärka upp henne främst med dressyr.  Tyvärr musklade hon sig inte lika mycket som jag hoppats, krävs nog mer tid, men hon kom tillbaka väldigt smidig och spänstig och jag kan verkligen rekommendera Kim.
Alltid klurigt med comeback, svårt säga exakt hur hon står sig mot hästar i full form.  Hon har tränat bra och jag tycker man kan ta med henne på systemet, men som en skräll.  Platschans först och främst.

Jag får också äran att köra 2 åt Per K Eriksson.
J.C. Bobka i lopp 1 är nog dagens bästa chans för min del.  Kändes som en häst med utveckling i sist.  Lite trög och valpig än, men har han tagit debuten rätt är det bra chans.
Livacious Lindy har jag inte kört, men Per var uppåt.  Ska bli intressant från spår 9 i lopp 8, oftast när jag sett henne har hon fått öppna rejält, många ggr kan såna hästar avsluta vasst när de, som nu, får spara speeden.
Min avslutande styrning har jag ingen info om än.

Jag har också en del funderingar på sätt att locka nytt folk till banan.  Tyvärr tar sådana projekt mycket tid i anspråk, och det är ganska mycket vi tränare ska klara av.  Planera träning, köra, sko,  prata med ägare och media, uppdatera hemsidan (ja, händer alltför sällan), sko lite mer, matcha hästarna, sälja ut andelshästar, skicka ut info om andelshästar, gå till veterinär, fundera på foder, åka på tävlingar, ja, och en hel del annat.  Så, ja, vi får se om det blir något, men jag tycker det finns en del att göra.  Ska ta ett snack med den nya krögaren så får vi se vad vi kan göra.  Vi har en fantastisk produkt, trav live från restaurangen är svårslaget.  I synnerhet som affärsmiddag.  Är bara maten hygglig är upplägget helt perfekt.  Går samtalet lite trögt går strax ett lopp och sedan är det lagom paus för ett samtal.  Bara man inte dränks av högljudd info om barfota, utomjordiska vagnar och annat så är det ett mycket trevligt sätt att umgås.