Nya tag

Vi hade en ok dag på Mantorp.
Banan var riktigt bra när den var nysaltad i samband med bilprovstarten, när jag värmde Hazel var den dock stenhård igen och jag valde att stryka henne då hon inte alls passar på det underlaget.  Förvånande för många då hon ropades ut som värmningsvinnare, men dels trivs hon inte på stum bana och blir sliten av det, dels kändes det fel gentemot spelarna då hon var ganska betrodd och blir 10-20m sämre på stum bana.  Nya tag på tisdag, återkommer längre ned om det.

Razina mantorp 130311
Razina var inte stort slagen efter tuff resa.

 

Razina öppnade ok bakom bilen som fyra, jag ville dock inte ha fjärde invändigt utan fick nöja mig med dödens.  Även om jag hade en förhoppning om att hon skulle kunna avgöra därifrån så får hon fullt godkänt då hon höll starkt till en fjärdeplats.  Hon har inlett karriären med två starka insatser efter tuffa lopp och vi får försöka ge henne ett par smygare framöver.

Jean Valjean inledde i andra utvändigt vilket sedermera blev dödens på en hårddragande konkurrent som visade sig vara osannolikt bra.  Jag körde för att slå den men Janne gick förklarligt in i väggen och stumnade.

Damien kom bra på det, Karin hade ett segergrepp hundra kvar efter en bra långsida, men ledaren var en klasshäst som kunde kontra.  Bra insats av Damien dock vilket var mycket skönt efter flera bleka insatser.

Hazel strök vi som sagt i måndags, gör istället årsdebut i ett diamantstoförsök nu och då det är riktigt vassa hästar hästar emot hade hon nog behövt loppet i kroppen för att göra sig gällande.
Hon går troligtvis med skor runt om, aluminium med sulor fram så ska hon förhoppningsvis klara även en ngt hård bana.  Även om en häst med hennes kvalitéer aldrig kan räknas bort med rätt resa så är jag mest inriktad på, och nöjd med, en 4-6 plats i årsdebuten.