Om oss

Vi har ett mindre stall där vi satsar på kvalitet rätt igenom.

Som vi ser det går det inte att snåla för att nå framgång, därför ligger vi hela tiden på det bästa:

  • Foder, både kraftfoder där vi har ett mycket bra samarbete.
  • Mycket personal per häst (vi ligger på ca 5 hästar per heltidstjänst).
  • Alltid bra banor att träna på
  • Fysiologisk skoning av utbildad hovslagare med skor anpassade för just den individen, avgörande för hållbarhet och i förlängningen prestation.

Jag jobbar aktivt med skoningen som är en väldigt viktig del i hästens prestation men framförallt hållbarhet. Där läggs det alldeles för lite vikt i många stall, ägare betalar oerhört mycket pengar och sen får en outbildad hästskötare sko bäst den kan. Det försämrar givetvis hållbarheten och det man sparar in i hovslagarkostnader får man istället betala mångdubbelt i veterinärkostnader.
Därför går jag en tilläggsutbildning för hovslagare på Strömsholm ledd av Patrick Hedqvist (sen många år hovslagare hos Stig H och numera Reijo Liljendahl men även tagit sig an såna hästar som dressyrhästen Don Auriello, sjua i OS i Rio). Det har varit väldigt lärorikt och och flera hästar i stallet har fått en förbättrad utveckling tack vare lärdomar från utbildningen och även beslag vi kommit fram till i diskussioner i forum. Otroligt stimulerande.

För att hinna lägga tid på att utvecklas hyr vi in extra personal vilket också gör att vi kan träna många hästar tillsammans vilket jag alltid gillat.