Othello fantastisk i årsdebuten, Usain i Örebro Int’l med 400 000

Jaaaaaaa, så grymt fin han är!

Othello CD har känts som en kanon, problemet skulle mest vara att få honom att trava bättre, vilket lyckades, men de stackars ägarna har fått visa stort tålamod då det slutade med att han behövde halsopereras också. Nu har den underbara killen hela kroppen i ordning och det här kan bli hur kul som helst i år. Det är en riktig häst.

Spelade in skärmen, tydligen kom lite glädjeyttringar från mig, Olle och Ylva med också 😂
Det blev något fel med uppladdningen av det här, la upp det direkt efter loppet, men lägger upp det igen nu.

Dags för V75 igen för Usain och som jag vet Sveriges näst största stayerlopp, i alla fall över 3 varv: Örebro Int’l, han var fantastiskt fin senast och exploderade när han fick en liten lucka strax innan mål.  Vi var då så nöjda med honom att vi sköt på en frankriketripp och valde att gå ut här då det är hela 400 000 i förstapris, han visade också att han har form för att skjuta till med en smygare vilket kändes som nödvändigt i ett sånt sällskap, för en sådan prissumma lockar givetvis  till sig bra motstånd och jämfört med förra året står han nu 20m sämre till mot de värsta i de här loppen.  Sauveur är väl värst emot men 7-8 till ser ut att kunna vinna loppet.  Allt har varit väl i veckan och sett till puls var det verkligen topp igår i sista jobbet, kanske har varit rappare, men fullt godkänt för att jag ska tro på en toppinsats.
Får vi en riktigt bra resa är ingenting omöjligt men att bara kliva fram och krossa känns svårt.
Stort lopp nu och vi har sparat hov, är banan i toppklass blir det barfota runt om, på en sträv bana är min känsla att han är bättre med aluminium bak.  I övrigt inga ändringar.

Dessförinnan ska Gunnar ut i lopp 4 innan V75.  Han beter sig lite märkligt och varvar toppinsatser med betydligt sämre.  Senast tog han som vanligt i voltstart ledningen, men struntade sedan i mina maningar och blev då av med ledningen, hade han betett sig som vanligt tror jag han hade vunnit.  Frustreande att han hittar på saker när han har chansen.
Vi ändrar från helstängt med hål till helstängt alternativt mask med kupor och hoppas vi får mer fart i honom.  Förutom att det är Fille som kör är även jänkarvagn en skillnad mot senast, den har han gått i förut, men det gör ingen större skillnad.

På måndag debuterar Mae, Nocturn gör debut i monté, Esset gör Comeback och Brake startar igen efter sin mycket mersmakande tredjeplats som fast bakom Kadett C.D.  Mycket spännande dag med andra ord.  Vad gäller vinstchanser så tror jag mycket på Brake, i övrigt inga stora krav.