På gång igen obs uppdaterad

Det har varit lika glest med inlägg här som bra prestationer från hästarna.
Vi har inte någon exakt förklaring till varför, men helt plötsligt blev de kraftigt nedsatta.  Den troliga förklaringen ligger i att det över en natt blev väldigt mycket knott och att det satte ned dom.  De har fått flugtäcken allihop för säkerhets skull och har trivts bra med det.  Annars har det inte varit så mycket insekter i år men vi har haft dom på ifall att några miljarder blodsugare skulle kläckas igen.  Det ser dock ut som vi har öppnat en filial till Kolmården med ett gäng zebror i hagarna:

image

Ikväll på Kalmar har vi 3 ut som alla tränar bra.
Lopp 6 nr 7 Eponine Thenardier
Tog ett stort kliv framåt i senaste starten vilket dock var drygt 2 månader sen.  Har inte fått något banjobb men tränar väldigt bra.  Känns som den av mina som kommer vara förbättrad gentemot tidigare, lite naturligt eftersom hon har minst pengar på sig.
Lopp 7 4 Jean Valjean
Gick väldigt bra i våras men därefter har det krånglat något fantastiskt i loppen utan att han varit dålig.  Senast blev han brutalt tacklad in i första sväng. Får Åsa Svensson i sadeln idag då Lina redan lovat att rida en annan och jag skickade in en anmälan sent när jag såg att det var få anmälda och han saknar poäng.
Känns bra, gör nog en normal insats, står tufft inne i loppet, svårt vinna tror jag.
Lopp 8 2 Incredible Rex
Gör bra insatser hela tiden.  Nedsatt senast så den starten glömmer vi.  Kan behöva lopp men ska alltid räknas.  Tror inte kort distans är någon fördel, men tror inte heller någon springer ifrån honom.
Eponine och Rex går barfota.  Eponine får rycktussar för första gången, hände dock ingenting när jag provade hemma, får se om det blir skillnad med hästar runtomkring.

Bra insatser igår, Rex tvåa på 13,6, Eponine väldigt fin som trea. Jean varken bra eller dålig som sexa.
Två på axevalla nu med start 1115 för Stiffmeister i lopp 1, och 1350 med Ray i lopp 8.
Stiff har tråkigt läge och inte fungerat i loppen men tränar bra och bör sluta långt fram. Men ska som sagt fungera i lopp.
Ray är bästa hästen i loppet. Kan behöva loppet i comebacken men bör ha bra vinstchans även om hon är långt från toppad.