Positivt kring Usain Henna inför V75 Eskilstuna

Det är söndag förmiddag och dags att åka norrut mot Eskilstuna och dagens V75-tävlingar med Usain Henna som har nummer 12 i V75-3. Loppet är 3140 meter långt och har voltstart med två tilläggsvolter. Usain startar från den bakre med 40 meters tillägg och har där ett fjärdespår.

– Han borde klara spåret bra, har gjort det förut. Han kan öppna väldigt varierande från start, men vi försöker ladda iväg och komma före åtminstone några andra, berättar Oskar Svanberg.

Han fanns på plats i Eskilstuna under lördagen då han körde i ett lopp. Banan var då dålig utifrån vädret och i dag får det sägas att det är en i det närmaste oförutsägbar bana. Blött i går, fruset i natt, soligt och kallt i dag.

– Tanken är att köra barfota runt om i dag, men jag räknar eventuellt med att få sko om lite – om banan kräver det eller om det skulle bli barfotaförbud. Om banan blir stum är Usain lite missgynnad om han går barfota, men han har även gjort riktigt bra insatser med skor och bland annat utmanat On Track Piraten.

Bästa comebacken i karriären
Loppet på Axevalla häromsistens bjöd på en comeback för Usain Henna.

– Det var hans överlägset bästa comeback i karriären hittills. Med tanke på att han var så bra då har vi inte vässat så hårt efter den starten. Han visar att allt är väl och den form han hade då är ganska nära toppform. Han borde gå framåt och satt med allt sparat sist trots rekord, förklarar Oskar.

– Loppet bjuder i övrigt på ruggigt bra motstånd. Det känns lite som att banan i går hade gynnat tillägg, men det blir nog inte lika tung bana i dag. Det finns bra hästar på alla volter, men om formen skulle vara på topp och vi får rätt resa är seger ingen omöjlighet.

Tobias Josefsson