Damien vann, Kaiser med två fina insatser och Razina fin i kvalet


Damien var återigen som han ska och då är han ju riktigt bra! Vi fick ledningen och efter att ha fått värsta motbudet i rygg fick vi sedan bestämma. Jag körde för att inte släppa ut Peter’s Lucky Day för tidigt, men så fin som Damien var hade det nog inte spelat någon roll. Det var gott om krafter kvar och nu får vi se om vi kan komma med på V75, vi ligger nog i gränslandet på poäng. Han har ju gett en del gråa hår eftersom han varit upp och ner i prestationerna. Jag tror mycket hänger på om han får bra fäste eller inte, nu var banan perfekt för hans del och då har han alltid vinstchans i nuvarande klass.
Dessförinnan hade Kaiser gjort en strålande comeback. Det gick långsamt första 1500 så jag satt kvar när attackerna kom bakifrån, och då blev vi dragna sist, sedan spurtade han ruskigt vasst. Starten efter på Solvalla i onsdags var också minst sagt plusbetonad. Han kändes trög och stapplig hela vägen men kom ändå i mål som fyra med gott om krafter kvar. Vi får kolla upp vad som gjorde att han kändes lite sämre rent allmänt, om han behöver sulor eller ömmar nånstans, men prestationen var det som sagt inga fel på och han rekordsänkte igen till 15,1 med krafter kvar, ändå kändes han inte alls på topp. Han kommer bli mycket bra!
Razina visade mycket fin inställning och kunnande i kvalet. Känns som det är en riktig löphäst som är bäst när det gäller. Hon har känts lite tagen av kvalet men kommer nog ut om ett par veckor. Hon är lite samma typ som Hazelmere, hon använder varenda molekyl i sin lilla kropp för att ta sig framåt och ger verkligen allt i alla lägen. Tror det stora ägargänget och vi i stallet kommer få riktigt roligt med henne framöver. Med såna hästar som alltid ger allt måste man dock vara lite försiktig så man inte bränner dom i psykiskt eller fysiskt, men hittar vi rätt blir detta bra.
image
Razina Exclusive

Aega och Hazel var ute i samma race på solvalla. Ingen av dom kom bra till från svåra lägen och Aega blev dessutom påkörd 400 kvar. Var inga toppinsatser ändå även om det helt enkelt inte gick att ta något när vi hamnade så långt bak. Båda har dessutom varit lite tveksamma i träningen sista dagarna så starterna för Aega på tisdag och Breeder’s semi för Hazel på onsdag ligger lite i farozonen. Vi får bestämma oss på måndag hur vi gör med det.

Mucho startar i ett fint lopp när mantorp tar hand om söndagens V64. Vi har fått ett riktigt risigt läge även med honom, lottningen faller inte åt vårt håll just nu, och som sagt tufft motstånd. Mcuho har fått tuffa lopp på slutet och jag siktar på ett snällt upplägg denna gång. Han är så pass bra att det inte behöver vara fel att strecka honom, men vinstchansen är inte så stor från risigt läge, blir dessutom skor på denna gång då han blev hovöm senast.
Kungen tränar äntligen riktigt bra och vi hittade ett perfekt lopp på eskilstuna, 3000 från klassgränsen och önskedistansen 2640. Björn Goop i jollen gör inte saken sämre, däremot läget, spår 12, drar ner chanserna.
Känns iaf som att kungen ska kunna göra en bra insats på tisdag, och det är det viktigaste då det varit tveksamt på den fronten i år. Vi får verkligen hoppas att stallets stjärna visar var skåpet ska stå på tisdag.