Razina och Joel debuterar

Razina Exclusive

Razina Exclusive

Vi har 2 till start på måndag. Numera har vi mest orutinerade hästar med framtiden för sig i träning och det är 2 sådana som gör debut för mig på måndag.
Razina kvalade på bra sätt i höstas men har fått dröja med debuten pga det uppehåll som samtliga tvingades till.   Hon var bra i det banjobb hon fått tillsammans med Jean Valjean (som sedermera vann ett liknande lopp i söndags), gick jämnt med honom då.
Känns som hon är under utveckling och bör ha vettig chans. Alltid svårt med spår 4, framförallt som Razina är ganska hetsig, men hon har skött sig bra hittills när det varit skarpt läge, hoppas och tror att hon fortsätter vara bäst när det gäller.

Joel Gill är en ganska fin häst som haft svåra skadebekymmer tidigare, men jag tycker att han blivit bättre hela tiden som vi haft honom. Gjorde det bra i sin förra regi och jag hoppas han löper upp till det direkt.  Kvalade på bra sätt men fick precis som Razina vänta lite med att komma ut i hetluften.
Har tränat bra och är nog inte chanslös om han har en bra dag, framförallt om han får ledningen, han är dock lite från dag till dag i sin smidighet och där är det ett hett tips att kolla in värmningen.  Vi har inte vässat så hårt då det är en känslig individ, så vi har inte järnkoll på formen.

Jag kommer som vanligt att skicka ut sms till alla hästägare med info om värmningarna om det finns något positivt eller negativt att rapportera.
Vi är fortsatt bortskämda med fina förhållanden, här är ett par bilder från isen i fredags då jag körde Ray, Karin körde Nocturn och Anna satt upp bakom Antares.

Antares Graff tränar på isen med Anna

Antares Graff tränar på isen med Anna

2013-02-22 13.50.40

Nocturn Broline, lovande 3-åring