Rikstoto på Mp, fina nyförvärv.

Vi har en spännande dag på Mantorp när vi har fina tävlingar på hemmabanan med Klass 2-försök med Kaiser och Flash som höjdpunkter, men vi har även Zilverboy Worthy i debut för mig och Usain i sista loppet.

Vi hade tur med spåren i avslutningen på V64/DD.  Jag kör Flash från spår 1.  Han var ruskigt fin senast, fick kall rygg och vi fick vrida på i fjärdespår, han har inte varit med om det förut och trodde loppet var över och försökte springa av banan och sprang i femtespår på tvären hela sista sväng, ratade upp sig på upploppet och spurtade mkt bra utan att pressas med krafter kvar.
Tror inte vi kan hålla upp ledningen, men gör ett försök.  Blir jänkarvagn nu vilket han vunnit med förut.
Kaiser var bra från dödens senast, normalt hade han varit bättre men hade strukits för halsinfektion 2 veckor innan och det hade satt ner honom lite.  Tror han är mycket bättre nu och så som han öppnat på slutet är det inte omöjligt att Jorma får ledningen, och då tycker jag han har bra chans.

Zilver gör första starten för mig.  Är en väldigt klassig men tyvärr hetsig häst som vi fått träna lite annorlunda med mkt ridturer för att hålla nerverna i schack.  Lite osäker på formen därav då han inte startat på väldigt länge och han inte tål att vässas.  Vi får köra på känn.

Usain startar i ett lärlingslopp.
Han är omogen och springer och kränger och bromsar.  Sista tiden har han dock varit mycket rappare.  Får Filip Lejon honom ordentligt på bettet ligger en topp 3 placering honom räckhåll.

Vi har fått in väldigt fina hästar senaste veckorna.
Till min stora glädje har vi fått tillbaka Brenna Boko.  Vi vann ju V75 med henne förra året men hon kunde inte hålla sig frisk på Tostebo.  Ska bli spännande att träna henne nu, har lite planer för vinterträningen.
East Varenna är också intressant.  Har inte hunnit bilda mig någon uppfattning om henne än.
Jag köpte in M.T. Klöver Ess på kriterieauktionen.  Ett riktigt toppnummer med både bra exteriör och härstamning.  Jag är oerhört nöjd med köpet.
De flesta andelarna i honom är redan sålda, men 10-20% är alltjämt till salu.  Ca 85′ plus moms kostar hela hästen med de avgifter som tillkommit.