Starter innan en härlig auktion

Vi har 3 starter med början imorgon, fredag, och sedan även tisdag och onsdag innan vi skiftar fokus från dagens starthästar till morgondagens stjärnor då vi ska försöka hitta några nya kanoner under auktionerna. Vi ska titta på några hästar med klara köpare på, och så siktar vi på att köpa in en häst som vi eventuellt kan ha några andelar kvar i, vi är några som går ihop och ska köpa en häst tillsammans. Vill man vara med är det bara att höra av sig, det roligaste är givetvis att vara med från början och ta del av spänningen med att köpa häst på auktion. Det är en adrenalinkick som nästan bara slås av att ha häst till start!
Kan bli en riktigt rolig auktion.

Men innan dess ska vi som sagt försöka vinna lite lopp också, och det ser inte helt lätt ut närmsta veckan, även om vi har fina hästar till start.
Hazel återkommer efter sitt sommarlov som hon fick efter stochampionatet där hon avslutade starkt till sjätteplatsen. Lunchtrav på Vaggeryd är lite kontrast…
Målet i sikte är ett försök till Breeders Crown om drygt 2 veckor, känslan är att hon behöver loppet i kroppen innan hon är segeraktuell. Hon möter dessutom riktigt bra motstånd trots att det är lunchtrav. Sen är det klart att man aldrig kan räkna bort hästar av Hazels kaliber, men jag tror inte hon är segermogen är, Kommer gå med skor, eventuellt barfot fram, bestämmer när jag ser banan.

Liza startar på sin favoritbana Eskilstuna.
Hon var sjuk senast, tränar bra nu igen. Hon var bra i loppet innan. Tycker dock inte att jag fått till henne som förväntat i år, har kört fast lite. Tror hon gör ett bra lopp igen, vi kör på känn, hoppas att formen sitter snart. Balansen är inte bestämd, lutar åt barfota.

Mucho gör bra lopp hela tiden, näst senast var han grymt fin från ledningen, i måndags fick han dödens och höll bra som trea.
Tidigare har vi mest smugit med honom och han har då skjutit till bra bakifrån. Det upplägget kan bli aktuellt nu med snäva spår 4 på solvalla och det tuffaste motståndet han mött hittills. Skulle vi nå ledningen vore det såklart intressant att köra där, men tror det blir svårt att hitta dit. Han har bra form och det ska bli kul att testa honom mot tuffare motstånd. Smidigt för ägaren som bor 10 minuter från valla, hoppas starten ger mersmak, det är ju där vi vill starta.
Det blir barfota runt om igen.