Toppentorsdag, ännu bättre fredag? Inget på lördag.

Det var några riktigt fina lopp Linda och Rex stod för idag.
Linda var ute i ett väldigt struligt lopp med 3 omstarter där hästen närmast henne i volten inte var i balans.
Hon blev lite skärrad i andra men skötte sig sen ypperligt. Valde dock att öppna lugnt efter att hon blev lite ängslig i andra.
Fick dödens sista 1200 och höll fint till andraplatsen.  En bra debut.  Hon visar fin inställning och kan bli riktigt bra.

Rex gjorde en toppinsats.
Hamnade långt bak, hade minst 30m fram 600kvar efter lite störningar men avslutade väldigt vasst men nådde inte riktigt ända fram trots att han gick 16,1 i sin andra start!
När han fick anfallssignalen 600 kvar visade han inställning och det kändes att han ville plocka ner motståndarna.
Att det inte gick att ta vinnaren är inget att säga om, den var också väldigt bra helt enkelt, Jag hade 13,5 sista varvet, och det är egentligen lite för bra redan nu i andra starten.

De som betalade 85kr för lunchbuffé fick bra underhållning.  Många jag pratade med som var väldigt nöjda, inte bara med hästarnas prestationer, utan även med maten, vilket glädjer mig.  Tror buffén kostar 250 på kvällstrav, tyckte jag var lite högt för att locka gäster, men de jag pratade med tyckte det var väldigt bra iaf.  Är maten bra är man ju nöjd.  Kul för de nya ägarna till restaurangen. Hade ett långt möte med dom i måndags, 3 timmar istället för tänkta 45min, om upplägg för att göra både gäster och aktiva nöjda, och det verkar vara mycket bra folk.  De har många ideér och är lyhörda för input från aktiva och restauranggäster, därav det långa mötet.  Det blev lite kvällsjobb resten av veckan för att täcka upp det, men det får vi ta, kul med engagerade själar och det är ju väldigt viktigt att restaurangen har nöjda kunder.  Det är där upplevelsen är som bäst tycker jag, i alla fall en hel kväll, ibland vill man se loppen på närmre håll.  På banan får man bättre kontakt och mina kunder får en bättre upplevelse om de får bra mat när deras hästar startar.  Det är en symbios, lockar vi hästägare får restaurangen fler kunder, lockar restaurangen fler kunder är det potentiella hästägare.   Hoppas de lyckas bra.

UsainSolvallas fredagseftermiddag
Tanken var att ”Usse” skulle starta i norge, lite förvånad när han inte kom med. Blev det här var för att få lopp i kroppen till finalen. Är vaccinerad och fått det lite lugnt e senast, tror det blir en normal insats.  Lopp 4, spår 2 bakom bilen över 1640.

Tanken från början var att ge ett snällt lopp för en gångs skull, men nu blir han stor favorit ser det ut som, och jag får köra därefter, tänker inte köra preparé. Senast blev han ju lite tempotorsk, givetvis risk att han blir det nu med över kort.  Öppnat bra för att vara han på slutet, dock inte senast, vet inte om Örjan valde lugnare start sist eller om det var ett återfall, när han har en sån dag kan han öppna fantastiskt långsamt.  Liknelsen med en polsk lastbil med överlast beskriver accelerationen ganska bra när han har en skalmandag.

Vi sparar hov, lättar lite jämfört med Gävle: inga sulor denna gång. I övrigt sparar vi inte på något.

Janne däremot kom med på V75 i norge.  Han hade dock hög puls efter ett mycket fint jobb i måndags.  Kollade halsen och han var inte hundra.  Tråkigt, hade bra form, fint läge och tanken var barfota och jänkarvagn.  Men vi får ladda om, han är strax tillbaka.

Nu blir det sista perioden av slutspelshockeyn, spelade in LHC-HV (prioriterade att sko Usain), och sen lite sömn innan en fortkörningstur och sen avfärd mot valla.  Fina hästar att börja dagen med: Nocturn och Kaiser.