Topphelg, Sami V75 Åby, Othello & Soul ramar in, Usain V75 söndag (Copenhagen Cup-dagen)

Vi har en mycket spännande helg framför oss med 4 riktigt intressanta starter.
Mest intresse tilldrar sig givetvis Sami och Usain som startar på varsin av helgens V75-omgångar, Sami på pokaldagen på Åby och Usain far vi dagen efter till Köpenhamn med då det är V75 i samband med Copenhagen Cup, blir första besöket där och riktigt spännande.

Först ut är Othello CD i lopp 1 på Åby.  Det handlar återigen om Monté och denna gången är det 2640a och 50 000 i förstapris.  Distansen talar till hans fördel tycker jag, vilket kanske krävs då han står väldigt hårt inne i loppet.  Jag resonerade som så när jag anmälde att Othello är distansgynnad jämfört med de flesta andra, i hans ordinarie klass är det minst lika bra hästar med när det är så hög prissumma, och det är en väldigt rolig dag för ägarna att ha häst till start på.  Vi är trots allt del i en upplevelse industri…  Fick för övrigt just meddelande från Martin som checkat in på Hotellet, träffar några av Samis ägare där vad det lider.
Othello var fantastiskt fin senast och har tränat bra.  Vi får se hur han står sig här, min känsla är att han duger fint.  Jag tror vi kommer att härja en del på V75 med honom om bara halsen fortsätter att fungera.  Fysik och inställning finns!  Det är en underbar häst.

Sen hoppar vi till lopp 8, V75-4, då Leonas Sami startar från spår 8 2140v vilket kan passa ganska bra.
Tycker han gjorde ett fantastiskt bra lopp sist och var bara en dryg längd efter vinnaren och gick fortast av alla över upploppet som vanligt.  Det kan bli en bra position direkt då det är hyfsad chans att 1 håller ledningen, men det är ändå inte säkert att Sami håller upp den ryggen.  Oavsett tycker jag vi har chans att vinna loppet även med en lite tuffare resa och jag har inställningen att köra offensivt om tillfället ges och Sami känns på topp.  Ska streckas.

Sen får vi tillfälle att njuta av fin sport/tvätta utrustning och prata med kunder ett par timmar innan Living Soul kommer ut i lopp 12.  Spår 4 1640a och lite enklare emot än senast som det känns.  Tanken är barfota runt om nu.  Ser chansen att han galopperar som större nu men tror samtidigt på en bättre insats då vi fått in några riktigt bra jobb vilket inte alltid är möjligt med den här killen.
Sköter han sig är det väldigt bra chans.

Rätt optimistiskt överlag alltså, ser det som att Sami och Othello har ganska likvärdiga chanser, Living Soul mkt bra och Usain har jag ännu lite svårt att uttala mig om då flera motståndare är okända för mig, men jag tror på en liknande insats som senast då han var fantastiskt bra som trea i Örebro Int’l på 13,1 3160m.
Det var en ruggig prestation och min GPS-klocka visade på smått osannolika 10,9 sista 2000. och då hade vi kört ca 14 ett varv först…. 

Man måste dock tänka på att det visar vad hästen faktiskt springer, så ligger man i spåren blir det alltid lite värre tider, visar vad det kostar att ligga i andra-tredjespår.  Klockar man som vanligt gick han nog ca 12-12,5 sista 2000.
För övrigt blir ju Sauveurs  prestation helt makalös med tanke på det, han kom iofs ner på innerspår i slutsvängen, men lämnade oss med runt 20m, vilken häst!
Det var lite det vi tog hänsyn till i matchningen här, Usain gjorde ett otroligt bra lopp, underskred tidigare löpningsrekordet med råge, men ändå blir det omöjligt mot en sån häst.  Nu går vi ut i ett ruskigt kul stayer-lopp Copenhagen Cup-dagen med liknande förutsättningar som senast då vi står med 40m tillägg över 3 varv.  Vi riskerar därmed att bränna formen inför Harpers, men det må vara hänt, känns det inte rätt med Harpers så har vi V75 på hemmaplan veckan efter, inte tråkigt alls det heller!
Nu är det lopp 10, V75-6 kl 1623.  Vi åker härifrån ca 0730 samma dag, så det blir iaf ett par timmars sömn när vi kommit hem från Åby (tack tack för att ni la Living Soul i lopp 12 1905…)