Toppinsats

image

Foto:Maria Josefsson

 

Idag var Usain så tuff och modig att jag tror att han får gå med en röd cape med ett S på i nästa start.
Störd, slirade, hovöm, tredje och fjärdespår sista 1200, kämpade som en tiger.
Inte snabbast, men vilken krigare!
Tyvärr fick vi svar i avancemanget i tredjespår, eller snarare, Arn Hammering var en bra rygg, men han fick i sin tur svar av en kall häst och det blev för långt fram.
En tredjeplats får vi vara nöjda med även om det var lite surt att han fick en tackling så vi krokade ihop 150 kvar, förlorade andraplatsen på det.
Nu står vi som trettondehäst till finalen på annandagen, men frågan är om inte stayerloppet, även det med 200 000 i förstapris, lockar mer.  Som jag läser reglerna kan vi välja vilket vi vill starta i iförsta hand.  Hade vi varit ordinarie i finalen hade vi varit tvungna att ta den.
Vi får klura på det, vi har en vecka på oss att bestämma oss.

Först och främst får vi se att han tagit loppet bra.  Lite öm i hovarna vart han som sagt, jag skodde honom igårkväll, och det var nog sista gången på några månader som han gick barfota.  Tror faktiskt, med facit i hand, att han varit bättre med skor, fick inte riktigt fäste, och i.o.m. att han slirade slipade också mycket hov ner av materialet.  MEn som sagt, är stolt över honom, även om han är fantastiskt usel från start ibland, som denna gång, kämpar han sedan som en superhjälte.  Det är fantastiskt att få sitta bakom såna ädla individer som kämpar så.  Väldigt tacksamt och inspirerande.

Flash har tränat jämnt med Usse i veckan, tror därför på en bra insats idag, lite mer om den dagen i föregående inlägg.
Kör även T.wall’s Fame åt Anders i lopp 2.  Ska ha gått framåt rejält med debuten och blir intressant att få köra.  Bev lite vass med helstängt tyckte Calle Lindblom så det blir öppet denna gång.  Karin tror hon är bättre så eftersom hon svarar mycket häst mot häst.  Blir en spännande dag, om än lång.
Men jag får fint sällskap, plockar upp Karin och Fame så det blir till att kombinera nytta med nöje och få umgås med syster, är alltför sällan numera.