Usain inför V75, stall i form men i missflyt

Jag skickade ut till mina kunder att jag hade bra chanser i måndags, även här på hemsidan, och hästarna var oxå i ordning.  Men någon hade tappat en sko vid starten och Ray, som i princip alltid har otur,  trampade på den, fick in något i hoven och galopperade naturligtvis.  Körde ut direkt och vi upptäckte att hon blödde ur hoven i duschen.  Väldigt tråkigt, men hon verkar ha klarat av det bra och kan starta snart igen.
Atena slog i hjulet när vi vände upp, blev rädd och galopperade hon med. Tappade runt 50m, gjorde en makalös upphämtning och blev trea.  Grymt bra, gick en 14-tid e galoppen.  Hade vummit lätt annars, men visar förhoppningsvis samma takter i nästa start.

Usain verkar det fortsatt bra med även i torsdagens jobb.
Verkar som att han blir klar favorit och det är väl inte fel.  Jag tycker dock att det finns några riktigt bra hästar emot, främst Next to NOne Sib, och jag ser det inte som någon straffspark.  Nu har han inte startat på 4 veckor, fick en lugn period och lite behandling för att återhämta sig och det är ingen garanti för att formen är på topp.  Men känslan är, och den brukar stämma, att han kommer hålla normal form.
Blir det fin bana blir det barfota runt om, skor bak om banan blir sträv.   Finns lite olika scenarion, taktiken kommer avgöras mycket efter hur han känns.  Han brukar sända bra signaler till mig om vilken form han är i.

Tvååringarna är riktiga glädjeämnen för dagen och de utvecklas i rask takt nu när de fått rätt kontinuitet.
Det finns fortfarande andelar kvar i Sami som börjar kännas mer och mer som en riktig häst.

image

Prisexempel med månadskostnad från 151101:
5% 8450, samt 650kr/månad.
Priset är ”all inclusive” dvs att försäkringar, träning, årgångslopp, administration, veterinärkostnader etc ingår.  Det läggs en buffert för att täcka alla kostnader, blir det pengar över får delägarna tillbaka dessa.  I det här priset ingår både del i hästen och bolagets buffert.
Se Till Salu-fliken  för mer info om handelsbolag och även Sami.
Andelar finns också kvar i Incredible Rex  (10%)och M.T. Klöver Ess (5%)