Usain på V75 i Gävle

 

Foto: Magnus Strömsten

Vi får tyvärr skippa travgalan jag och Usain och bege oss 36 mil norrut till Gävle där det vankas ett klass 1-försök där vi har begåvats med ett femtespår över favoritdistansen 2640, ja, om nu inte 3140 är favoriten (eller tyvärr, jag har hellre häst på V75 än är med på en gala alla dagar i veckan).  För övrigt blir han rappare och rappare så han blir alltmer allround och kommer hävda sig väl även över kortare distanser.  Han har ju redan flera segrar över medel och bronspengar på V75 på både kort och lång.

Allt verkar som det ska efter senaste segern och jag åker med goda förhoppningar.  Det är nog ett av de tuffare försök som körts, krävdes 1500 poäng för att få delta, så det är ingen lätt uppgift.  Men med lite klaff på det är han en av de som kan vinna.  Offensivt upplägg är beställt av ägaren, och som han känns och den form jag tror han har, är jag inte av någon annan uppfattning.  Sen är det som sagt väldigt bra konkurrenter, så vi kanske får nöja oss med mindre, men jag tror vi har en bra chans att slåss om ära, berömmelse och 100 000.  Pengarna är såklart en viktig del, men att vinna på V75 är värt mer för ägare, skötare, tränare och kusk än 3-4 V64 triumfer, även om det är samma pengar.  V75 är vår elitserie och dit vi siktar och strävar efter att vara med.

Som vanligt går han med helstängt och jänkarvagn, vi åker på lördag morgon och skulle banan bli helt fantastisk så är det möjligt att han går barfota.  Men skillnaden är marginell, och så fin som han varit senaste starterna med skor så är det så jag utgår ifrån att vi ska tävla.