Usain på V75, Kaiser vann 75 000. Jag köpte in Mae, ett toppsto.

image

Mae e.Weingartner-Flamingo Broline

Efter en massa oflyt under auktionen med ett gäng näst högsta bud och Rex som blev fast för länge i fredags efter trafikproblem vände det vid 21 igår kväll.
Först hade vi Kaiser ut i finalen i montéserien med 75000 i förstapris.  Det har varit det stora målet senaste månaderna, frustrerande att vi fick stryka veckan innan och det var såklart inte optimalt. Fick justera planen lite och det klaffade till 100%.
Lina kom igenom perfekt och hamnade som andra häst.  Efter ett långsamt förstavarv var hästarna i kön chanslösa när Kaiser drog iväg med 12 sista varvet. Stod och vägde in på upploppet men Kaiser vet var det ska avgöras och brisade undan med 3,5 längd.
Helt fantastiskt kul för stallet och ägarna att han var bäst när det gällde precis som Lina som var den som visade tempobedömning och red helt perfekt!  Hennes största seger, stort grattis till det, en av Sveriges bästa hästskötare och definitivt ryttare!

Strax efter ropade jag in en av de snyggaste ston jag besiktat på en auktion.
Mae efter Weingartner och Flamingo Broline e Juliano Star.  Flamingo tjänade en halv miljon och var en häst jag gillade skarpt under hennes tävlingskarriär.  Känns som ett kanonköp!  Ett riktigt fynd för 60 000, 81000 med moms och diverse avgifter.
Nu får jag försöka få ihop ägare till henne vilket inte borde vara så svårt med en så fin välstammad häst och ett bra år för stallet.  Har dock varit tuffare att lyckas med det senaste året.  Media fokuserar så mkt på stortränare, men den här damen känns det inte som någon katastrof om jag får behålla en del i själv.
Välkomna att höra av er om intresse finns.

Usain har haft ett liknande upplägg som Kaiser, blev frisk på några dagar och missade bara en vecka.
Tränar bra, gick jobb med Kaiser och i måndags på bra sätt.
Möter tuffa hästar med Saveur i spetsen i dagens V75, klassiska Walter Lundbergs över 3000m.
Såklart inte optimalt att vi inte fick loppet för två veckor sedan men min känsla är att han är något vassare än i comebacken då jag var väldigt nöjd med honom.
Mycket tuffare emot nu men jag tycker han ska med om man garderar.
Barfota denna gång är inget gigantiskt plus men helt klart positivt.