Usain vann lätt Silverdivisionen på Eskils, nu Gulddivisionshäst,  Noc i comeback på V64

Usain vann lätt Silverdivisionen på Eskils, nu Gulddivisionshäst,  Noc i comeback på V64

För en gångs skull behövde inte Usain göra grovjobbet själv och kunde vänta med attacken till 350 kvar då vi attackerade i fjärdespår. Det kändes omgående att han skulle leverera en toppspurt och den glöd,  killer instinct, som saknades 2 veckor innan fanns där när formen var på topp och segern blev väldigt bekväm.

Nu har den här resan gått från uselt gotlandsruss (så kändes han i borjan) ändå upp till gulddivisionen,  otroligt häftigt.  Den ovilja han hade i början är nu istället vänt till att hans största styrka är hans vilja att vara först. 

Nocturn gör comeback tisdag 15nov på samma bana,  Eskilstuna. Hon var fantastiskt fin i somras men efter starten på Åby i juni vart hon stel och kantig utan att vi hittade någon förklaring. Det visade sig sen att hon fått en sjukdom besläktad med borrelia och därav uppehållet. 

Verkligen otur då hon var i fantastiskt skick och hävdade sig väl i rikstotokonkurrens.

Nu har hon tränat på fint men är inte särskilt vässad, så lite oklart var hon står. 

Från spår 12 bakom bilen blir det till att backa och köra på chans. . Hon avslutade fantastiskt från samma läge och det upplägget mot betydligt tuffare hästar på Åby, men då var också formen i zenit. Sammanfattningsvis tycker jag hon är streckkod på sin höga kapacitet,  men inga krav denna gång. Blir barfota fram om banan inte är stenhård.