V64 på mantorp

Flash Mp Klass 2 131007

Flash vann klass II på hemmaplan senast. Genrepar inför finalen i V64-1 på måndag

Det var en helt ok utflykt till Romme med bra insatser av alla tre.
Usain visade vägen med en riktigt fin insats som fyra trots att han blev rejält störd i sista sväng.  Hade nog varit tvåa eller trea annars, vi fick ta upp och backa 300 kvar p.g.a. störningen, han kunde trots det tända om.  Tidigare har han varit extremt oskärpt och tappat travet så fort han blev distraherad, vilket var ganska ofta.  Jag ändrade lite i balansen efter värmningen och körde en rejäl provstart, efter det var han som en ny häst, bara drog iväg från start, rejält på bettet och ruskigt fin hela vägen.  Kändes som en seger efteråt, riktig toppstämning i stallet, det är en av höjdpunkterna i det här yrket, när man får till en häst är det en euforisk känsla, spelar ingen roll om det innebär att man vinner lopp, fungerar i ett lopp eller bara visar att polletten trillar ner i ett jobb.  Eller, jo, lite roligare är det när det leder till en vinst, men ni förstår vad jag menar.  Den ya jänkarvagnen satte nog lite extar fart på honom också tror jag den vagnen är jag väldigt nöjd med.

Kaiser svarade sedan för en bra insats som tvåa.  Han hade peakat formmässigt till Klass II-försöket på mantorp, kände lite i jobben inför Rommestarten att han var något ur form och även om prestationen var mycket bra var det en bit från vad han kan när han är på topp.  Riktigt surt att vi inte fått bättre utdelning  efter så fina lopp som han gjort.  Han har haft otur när det gäller flera ggr, i nämnda klass II-försök klippte Fredrik Persson benen på honom i starten vilket var väldigt synd, jag vann ju loppet med Flash och Kaiser hade visat bättre form än Flash i jobben.
Vi får nog igen det längre fram, det brukar jämna ut sig.  Vi gick igenom honom i veckan och han har klarat årets tuffa lopp väldigt bra, och det är ändå det viktigaste, i.o.m. att han bara blir starkare kommer han att tjäna fina pengar, det är ju en riktig klasshäst.  Vi siktar på att starta på mantorp 11/11, finns ett lämpligt 4-åringslopp på V64.

Brenna var dunderfin i värmningen, men tyvärr tog jag ett felaktigt beslut och körde barfota runt om.  Det funkade inte alls på den banan, det var hårt med rullgrus på, och det både slet på hovarna och dessutom fick hon inte fäste.  Banan var inte alls katastrofal, men jag var i valet och kvalet och det blev fel, borde ha behållt bakskorna på.  Ville vinna lite för mycket tror jag, hon har gått bäst barfota.  Det får bli skor bak nästa gång.  Funderar på att anmäla till eskils nu på söndag, ytterligare ett diamantsto-försök, ska sova på saken.

Mantorp måndag:
Vi har ett par fina hästar till start på mantorp.  Tyvärr är Nocturn och Usain lite snoriga, så de får vi stryka.  Men jag har tre fina uppsittningar kvar ändå.

Flash drar nog till sig mest intresse.  Vi har gått igenom honom efter vinsten senast och det var glädjande nog väldigt lite att åtgärda, det är en hårding.  Han har fått ta det lugnt men gått ett par riktiga jobb i veckan.  Verkar vara normal form, men det är i finalen han ska vara på topp.  Spår 8 bakom bilen är aldrig kul, får se hur vi löser det.  Troligtvis provar vi med bakskor denna gång, vi sparar inför finalen, dessutom har jag varit inne på att det ska passa honom bra.  Blir jänkarvagn igen, han har inte förlorat med en sådan efter två försök.

Razina (V64-2) var kanonfin efter att ha jävlats i starten senast.  16,5/2000m utan att få fritt och ett ton kvar i tömmarna.  Förhoppningsvis har bitarna fallit på plats lite och felfri ska det bli väldigt intressant att se hur långt det räcker.  Även om hon blivit bättre är hon väldigt bråkig i volten, så det är osäkert, men normalt sett ska det gå vägen från spår 1.  Känns som en spännande start.

Zilverboy Worthy gjorde första starten för mig senast.  Han tappade lite på en galopp i starten och sedan gick han 14,8/2000m.  Tyvärr var det då 500m kvar och att han tröttnade efter att ha gått sina två snabbaste varv i livet får vara honom förlåtet då han heller inte hade startat på 9m månader.
Nu är det medeldistans och normalt bör han vara bättre nu.  Lite chans ska han ha, det är en klassig häst som har fått en andra chans på tävlingsbanan.  Förhoppningsvis tar han den chansen, det är en riktigt fin häst, och de problem han tidigare haft med fräschören har vi klarat oss ifrån, men då han även är ganska hetsig har vi tränat honom lite annorlunda.  Håller ben och psyke ihop är det som sagt en väldigt fin travare, finns viljan i honom kvar så har han skaplig chans i lopp 10.