V75-final på Solvalla

Vi har 3 fina hästar till start på Solvalla, börjar med Usain Henna och Nocturn Broline innan V75 i lopp 3 och 4, och sedan har vi Leonas Kaiser i V75-4.

Usain var bra vid segern i fredags.  Har känts fin efter det och han gör säkert en fin insats igen om han är på rätt humör.  Tufft läge, spår 7 bakom bilen, vi kör på känn, vilket man alltid måste med Usain då han har lite egna idéer.

Nocturn känns bra.  Är en fin häst under utveckling.  Provade bilen och rycktussar under torsdagen, och det föll väl ut. Hon kan lägga iväg bra, men är lite skraj för bilen, så vi får se hur vi lägger upp taktiken när bilen släpper, men jag är lite inne på att prova för spets om hon är sansad.
Får hon en bra position från ett småknivigt sjättespår tycker jag hon räknas tidigt.

Kaiser var lite allmänt småsliten efter några tuffa lopp och fick lite behandling och en veckas vila efter att ha gjort en grymt fin insats i försöket.
Han känns snäppet vassare nu och har dessutom fått innerspår, vilket kan bli riktigt bra, t.o.m. ledning.  Han öppnar dock ojämnt, blir ibland överladdad, och jag kommer ändra rutinerna lite för att hålla honom avslappnad. 
Får vi en bra position är han tillräckligt bra för att ta hem den här finalen.  Ska bli mycket spännande.